- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Sa deset dronova možemo zatvoriti našu granicu sa Ukrajinom

© AP Photo / Sergei GritsAleksandar Lukašenko sa vojskom
Aleksandar Lukašenko sa vojskom - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da desetak beloruskih bespilotnih letelica u potpunosti može da zatvori južnu granicu sa Ukrajinom, prenela je beloruska agencija „Belta“.
On je podsetio da je beloruska vojska pre svega usmerena na zaštitu svoje teritorije, a ne na napad, te se stoga i proizvode takvi primerci naoružanja.
„Ovde smo, naravno, lideri u svetu, a to je podjednako važno kao i posedovanje takvih bespilotnih letelica koje mogu da napadaju određene ciljeve. Desetak takvih zelenih uređaja može u potpunosti da zatvori južnu granicu naše zemlje sa Ukrajinom od dronova i drugih vazdušnih meta“, rekao je Lukašenko tokom posete Brestskoj oblasti.
Beloruskom lideru su na poligonu demonstrirane borbene mogućnosti beloruskih dronova. On je ocenio da su „svi sistemi unapređeni i da dobro rade“.
„Svi su pogodili mete. To je dobro. Nastavićemo sa radom. Imamo na čemu da radimo. Potražnja za njima je već velika. Ne mislim na Ukrajinu – još pre Ukrajine“, naglasio je Lukašenko.
Takođe je rekao da Belorusija osigurava svoju bezbednost i da ne namerava da zatvara granice zemlje.
On je ponovio da Belorusiji danas nije potreban nikakav rat, te da ne veruje u mogućnost izbijanja trećeg svetskog rata.
Poljska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
RUSIJA
Lukašenko: Poljska i Litvanija jačaju vojne snage kod beloruskih granica, Ukrajina provocira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala