Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Ne uvodimo sankcije Rusiji jer poštujemo sebe

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić je govoreći o stavu Srbije da ne uvede sankcije Rusiji, naglasio da dokle god ne postoji egzistencijalna ugroženost za Srbiju i građane, vodiće politiku koja je određena na Savetu za nacionalnu bezbednost.
Ako se nešto promeni, otvoreno ćemo reći građanima sve. Ponosan sam što 240 dana vodimo samostalnu politiku", rekao je Vučić.
Dodao je da Srbija nije ništa dužna Rusiji, ali da pamti šta je Moskva uradila 2015. godine, i da pamti kako Rusija i Kina čuvaju integritet Srbije u UN.
"Ali to nije moj odgovor. Mi to radimo zato što imamo poštovanje prema sebi. Ja ne tražim razloge za uvođenje sankija Rusiji, Ja tražim moralnu, pravnu, besprekorno čistu poziciju za zemlju koju volim najviše. Ja tražim poziciju za Srbiju. Mi smo bili pod sankcijama decenijama", istakao je on.
Vučić je izjavio da naša zemlja neće zaboraviti istorijske činjenice i pomoć koju su nam Rusi pružili u Drugom svetskom ratu, kao i da oni nisu izvršili agresiju na Srbiju.
"Uz pomoć Crvene armije mi smo oslobodili Beograd i zemlju i to su stvari koje se ne zaboravljaju. Ne zaboravljaju se ni istorijske činjenice da oni nisu bombardovali ovu zemlju i izvršili agresiju", istakao je Vučić.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
SRBIJA
Vučić poručio: Izvinite, „Kurti plus“ i „Ahtisari minus“ planove - Srbiji nećete prodati!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala