Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Ambasadori Kvinte tražili hitan prijem, pretpostavljam - doneće ono što su Albanci objavili

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić na predstavljanju izveštaja Evropske komisije o Srbiji
Aleksandar Vučić na predstavljanju izveštaja Evropske komisije o Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ambasadori zemalja Kvinte tražili hitan prijem kod njega i da pretpostavlja da će doneti ono što su Albanci već objavili.
„Videli smo šta je objavio ‘Albajnian post’. Želim ljudima da objasnim šta je u pitanju, da vide kakvi su pritisci prema nama. Ja nemam nikakav račun u inostranstvu, moj otac ima u BiH. Ja nemam na Zapadu ništa, nemaju čime da mi prete. Mogu da mi govore da će me srušiti sa vlasti. Oni meni nikada ne prete, već našoj zemlji. Recimo ta ‘teška batina’. Kada su prvi put došli kod mene predstavnici Bon i Pletner, primio sam ih, bio je i Lajčak sa njima, i kao da sam znao, odbio sam da primim taj papir, a znao sam da će Albanci da ga objave“, rekao je Vučić.
On je ukazao je potom taj papir objavljen u „Albanijan postu“, i da je svima jasno ko je prekršio dogovor.
„A onda vidim večeras, da je Kvinta tražila hitan prijem kod mene. Pretpostavljam da će nam doneti ono što su Albanci već objavili. Da mi do 24. februara moramo da dogovorimo sve. Prepoznao sam i ja simboliku datuma, kada je počeo rat u Ukrajini. A vidite da je tekst, sa ovlašćenjima koje ima ZSO, predložile nemačke organizacije koje su u Beogradu imale sastanak sa predstavnicima nekih domaćih organizacija. Jasno je da će da traže neku vrstu rešenja, i ne treba ništa odbijati unapred, ali ono što sam ja do sada video je veoma teško za Srbiju. Ako bih morao u ovom trenutku da se odredim, nisu nam dali šansu“, kazao je Vučić za Prvu televiziju.
On je ponovio da očekuje da će ambasadori Kvinte nešto sutra mu uruče, ali da se nada da nije ono što je objavio „Albanijan post“.
Vučeš će se u petak prepodne sastati sa ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
SRBIJA
Vučić poručio: Izvinite, „Kurti plus“ i „Ahtisari minus“ planove - Srbiji nećete prodati!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala