- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski tenkovi T-72BZ deluju brzo i neprimetno /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaTenk T-72
Tenk T-72 - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Posade ruskih tenkova T-72BZ Južnog vojnog okruga skoro dvadeset četiri sata dnevno rade u zoni specijalne vojne operacije. Mnogi vojnici učestvuju u bici za Donbas od samog početka specijalne vojne operacije, gde su i stekli veliko iskustvo i efikasno se bore protiv Oružanih snaga Ukrajine.
U takvim okolnostima je neophodno da se deluje brzo i bez odlaganja. Tenkovi menjaju položaje nakon skoro svakog pucnja. Neke posade tenkova su više puta bile „živa meta“ za neprijateljsku artiljeriju i minobacače.
„Granate su padale veoma blizu, ali zahvaljujući odličnim akcijama mi smo uspeli da se izvučemo. Uglavnom gađaju minobacačima, oni gađaju položaje na kojima se nalazimo“, rekao je komandir tenkovskog voda.
On je naglasio i da se ponekad dešava da tenkisti moraju da učestvuju u takozvanim tenkovskim duelima. Jedan tenkista Oružanih snaga Rusije je naveo da se jednom našao na 124 metra od neprijateljskog tenka, ali da je posada njegovog tenka prva pucala i pogodila cilj.
Tenkisti se često nalaze i u ulozi podrške pešadiji. Zahvaljujući preciznim napadima na neprijateljska utvrđenja, ruski tenkisti se postepeno kreću ka odbrambenoj liniji Oružanih snaga Ukrajine.
Tenk T-72B3 u konvoju vojne tehnike na granici sa Ukrajinom u Armjansku - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
RUSIJA
Ruski T-72BZ uništava ukrajinske položaje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala