- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Platforma Odisi prestala da emituje radio Sputnjik Frans i TV RT Frans

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaŠtand RT Francuska na međunarodnom sajmu audio-vizuelnog sadržaja u Kanu
Štand RT Francuska na međunarodnom sajmu audio-vizuelnog sadržaja u Kanu - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Američka platforma Odisi od danas, prema nalogu zamenika francuskog ministra za digitalnu tranziciju i telekomunikacije Žana-Noela Baroa, prestaje da emituje signal radio Sputnjik Frans i TV RT Frans.
„U skladu sa mojim nalogom, američka platforma Odisi, prestala je da emituje signal TV RT Frans i radija Sputnjik Frans“, napisao je Baro na Tviteru.
Pri pokušaju pristupa stranici medija na platformi se pojavljuje obaveštenje „kanal nije dostupan“.
U martu, nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Evropska komisija zabranila je emitovanje ova dva medija. Ubrzo nakon toga, francusko regulatorno telo za medije Arkom objavilo je da momentalno obustavlja njihovo emitovanje u zemlji.
Uprkos tome, novinari su nastavili sa radom, a sadržaji RT Frans i radija Sputnjik Frans bili su dostupni na raznim striming platformama, uključujući Odisi.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da Moskva nije očekivala da će Zapad uvesti sankcije protiv novinara, sportista, predstavnika kulture.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u poseti redakciji televizije RT Frans u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
RUSIJA
Peskov: Odgovorićemo na zabranu emitovanja „RT Frans“ istom merom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala