- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska desetka ima jasan plan: Znam da moram još da učim

© Sputnik / Lola ĐorđevićKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić  - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić poručio je u Ajaks lajv podkastu da mu je želja da jednog dana bude trener slavnog kluba iz Amsterdama.
Holandski novinar Zelden Celndernik napisao je knjigu o Dušanu Tadiću koja nosi naziv „Tadić – ultimativni profesionalac“ i fokusirana je na neverovatnu posvećenost srpske fudbalske desetke.
Tadić je potpisivao autograme navijačima koji su kupili knjigu, a kasnije je bio gost pomenutog podkasta u kojem je otkrio planove po završetku igračke karijere.
„Ne znam šta nosi budućnost, ali važno će mi biti da se bavim poslom koji će da me ispunjava, da mi bude interesantan. Fudbal ću igrati dokle god budem bio u mogućnosti da se zabavljam. Trenutno sam fokusiran isključivo na to. VIdećemo za kasnije. Želeo bih da budem trener. Da li bih voleo da vodim Ajaks? Da, naravno. Ali, prvo moram da naučim toliko toga, pa tek kasnije da sednem na klupu“, rekao je 34-godišnji momak iz Bačke Topole.
Srpska desetka stigla je Amsterdam u julu 2018. godine i od tada sa porodicom uživa u čarima holandskog grada. Ipak, nedavno je proživeo ružne scene kada su pljačkaši na motorima pokušali da mu otmu skupoceni sat, ali se Tadić izborio sa njima koristeći pesnice.
„Sjajan je grad. Doduše, ponekad se dešavaju stvari koje te teraju da se sklanjaš, ali uglavnom je to divan grad. Uvek sam govorio da želim da živim u gradu iz kog je moj klub. Ne bi mi bilo normalno da igram za Ajaks, a da živim negde drugde. Moram da živim u Amsterdamu“, istakao je Tadić koji je iz Sautemptona u Ajaks stigao za sumu od 13,7 miliona evra.
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
SPORT
Najsramniji potez za pune dve decenije Ronaldove karijere – sujeta „pojela“ Portugalca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala