- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Prodaje se „ajfon“ prve generacije u originalnom pakovanju

CC BY-SA 2.0 / Sami Keinänen / „Ajfon“ prve generacije
„Ajfon“ prve generacije - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Prva generacija „ajfona“ iz 2007. je trenutno na aukcijskoj prodaji, a aukcijska kuća procenjuje da bi mogao da se proda za 30.000 dolara ili više.
Nekorišćeni „ajfon“ od 8 gigabajta je još uvek neotvoren u originalnoj kutiji. Koštao je 599 dolara kada je izašao, što znači da se prodaje i za 50 puta više od prvobitne cene.
Prvi „ajfon“ je imao ekran od 3,5 inča, kameru od 2 megapiksela i veb-pretraživač. Kada ga je pokojni suosnivač i izvršni direktor „Epla“ Stiv Džobs prvi put predstavio pre 15 godina, nazvao ga je kombinacijom „ajpoda, telefona i internet komunikatora“ sve u jednom.
„Ovaj fabrički zapečaćen primerak prvog izdanja je u izuzetnom stanju“, kaže se u opisu artikla sa LCG „Aukcije“, piše „Biznis insajder“.
„Kolekcionari i investitori bi bili pod teškim pritiskom da pronađu superiorni primer. Relevantnost i retkost čine pobedničku formulu za ovaj usijani kolekcionarski predmet“, navode iz aukcijske kuće.
Do sada je bilo 16 ponuda za telefon, počevši od 2.500 dolara. Najviša ponuda u trenutku pisanja je 10,446 dolara. Aukcija se završava u nedelju po podne.
Ljudsko oko - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Koliko megapiksela ima ljudsko oko?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala