- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Amerika nije ni planirala uspostavljanje demokratije u Ukrajini

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nikada nisu ni planirale mir, procvat i demokratiju na teritoriji Ukrajine, izjavila je u autorskoj emisiji na radiju Sputnjik portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„SAD isporučuju oružje i razrušavaju zemlju koju su tako dugo čuvale. Jasno je da stav Vašingtona dovodi do uništenja Ukrajine. Za taktiku SAD na temu Ukrajine postoji jednostavan izraz: ‘Ako neće biti naše neće biti ničije’. Nikakav mir, prosperitet i demokratiju na teritoriji Ukrajine SAD nisu ni planirale“, rekla je Zaharova.
Ranije je Zaharova navela da su signali koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država u kontekstu dešavanja u Ukrajini protivrečni i kombinuju provokativnu militantnost i nagoveštaje mogućnosti rusko-američkog dijaloga.
Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da NATO treba da nanese „preventivne udare“ na Rusiju, a ne da „čeka ruske nuklearne udare“. Prema rečima portparola Zelenskog Sergeja Nikiforova, ukrajinski predsednik nije mislio na upotrebu oružja za masovo uništenje, nego na uvođenje sankcija Rusiji.
Na poziv Zelenskog reagovao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je izjavio da ove izjave nisu ništa drugo nego poziv na svetski rat, a odgovornost treba da snose Sjedinjene Američke Države koje njime de fakto rukovode.
Sa svoje strane, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Zapad podstiče nuklearni rat.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
RUSIJA
Zaharova: Pozivi Vašingtona na mirovne pregovore o Ukrajini ─ licemerje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala