- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Patrušev: Oko 5 miliona ljudi našlo spas u Rusiji bežeći od neonacističkog režima Kijeva

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Oko pet miliona stanovnika Donbasa i jugoistočnih regiona Ukrajine stiglo je u Rusiju poslednjih godina, bežeći od genocida neonacističkog kijevskog režima, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na kraju sednice SB.

„U svetlu popuštanja karantinskih ograničenja nakon pandemije virusa korona, ove godine je za trećinu porastao broj stranaca koji su stigli u Rusiju, prevashodno radi zapošljavanja. Oko pet miliona stanovnika Donbasa i jugoistočnih regiona Ukrajine pronašli su utočište u Rusiji, bežeći od genocida neonacističkog kijevskog režima“, istakao je Patrušev.

Aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, dodaje on, prouzrokovale su višemilionski priliv izbeglica iz celog sveta, uključujući i iz Ukrajine.
Političar je istakao da će država pomoći stanovnicima četiri nova regiona Rusije da se vrate kućama, nakon što se tamo stvore bezbedni uslovi.
Država će, prema njegovim rečima, pripremiti dodatne mere u cilju zaštite sunarodnika koji su na meti rusofobije u neprijateljskim zemljama.
On je ocenio da će energetska kriza u Evropi izazvana sankcijama Zapada, doprineti novom talasu migracija.
Zvaničnik je skrenuo pažnju da je organima reda i specijalnim službama naloženo da identifikuju međunarodne terorističke organizacije, koje za zločine i terorističke akte koriste migracione kanale.
Patrušev je istakao da je Savet bezbednosti na sednici razmotrio nove izazove nacionalne bezbednosti u uslovima zaoštravanja globalne migracione krize. Takođe je naglasio da su predviđene izmene, kojima se pooštrava migraciona kontrola i odgovornost stranaca za kršenje migracionih propisa.
Izmene koncepcije državne migracione politike Rusije, zaključio je on, biće unete do kraja godine.
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je na današnjoj sednici Saveta bezbednosti Rusije da se od 20. oktobra uvodi ratno stanje u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti. Dokument treba da odobri Savet federacije Rusije. Ratno stanje u četiri regiona stupa na snagu u ponoć.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija ne planira da zatvara granice u svetlu uvođenja ratnog stanja u četiri regiona.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
RUSIJA
Rusija: Ne planiramo da zatvaramo ambasade u zapadnim zemljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala