- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Haos u Skoplju: Kolaps u javnom prevozu zbog dojave o bombi

© Tanjug / TANJA VALICSkoplje
Skoplje - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Skoplje je od jutros bilo u kolapsu, zbog povlačenja svih autobusa Javnog saobraćajnog preduzeća na početne pozicije zbog dojave o bombi. U Makedoniji je za danas takođe najavljen polučasovni štrajk upozorenja zaposlenih u Makedonskoj pošti.
Dojava je poslata tokom noći na zvanični mejl JSP Skoplje, pa su svi autobusi dobili nalog da se povuku iz saobraćaja. Posle provere, budući da bombe nije bilo, autobusi su vraćeni na ulice.
O svemu je obavešteno Ministarstvu unutrašnjih poslova, preneli su skopski mediji, javlja Tanjug.
Skopski mediji pišu da je u glavnom gradu Severne Makedonije od jutros vladao haos na ulicama, da su putnici satima čekali autobuse na stanicama i nisu mogli da stignu do svojih radnih mesta.
Na samo nekoliko linija vozili su privatni prevoznici.
Gradonačelnica Danela Arsovska najavila je da će parkirati autobuse ispred zgrade vlade i stupiti u štrajk jer im nije prebačen novac za đačke i studentske karte, pa zbog toga zaposlenima u JSP Skoplje plate ne mogu da budu isplaćene.
Vozači JSP-a su dan ranije najavili da neće voziti dok im Arsovska ne obezbedi novac za plate do kraja godine.
Za danas je u Skoplju takođe najavljen i polusatni štrajk upozorenja zaposlenih u Makedonskoj pošti, koji zahtevaju isplatu septembarskih zarada ili će, kažu, stupiti u generalni štrajk.
Ako štrajk upozorenja prođe bez rezultata zaposleni najavljuju da će proteste nastaviti ispred zgrade vlade.
Naredni štrajk je već zakazan za 29. oktobar. Makedonska pošta je dužna još 50 miliona denara, a na računu su imali 15 miliona, kažu u sindikatu.
Makedonska pošta zapošljava 2.000 ljudi.
U rukovodstvu pošte se nadaju da će im vlada izaći u susret i obezbediti svih 50 miliona denara. U protivnom kažu, plata neće biti ni narednih meseci, pa su protesti neizbežni, preneli su skopski mediji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala