- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crno-beli „vatrogasac“ bez rukavica o surovoj realnosti: „Navijači moraju da znaju“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener crno-belih Gordan Petrić
Trener crno-belih Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Gordan Petrić čovek koji je preporodio Partizan u rezultatskom i igračkom smislu, poručio je da navijači moraju da budu svesni da će u slučaju prave ponude za najboljeg fudbalera Fusenija Dijabatea, klub biti primoran da ga proda.
Dolazak Gordana Petrića na mesto prvog trenera Partizana u potpunosti je pokrenuo zaribali Partizan. „Parni valjak“ ekspresno je počeo da melje nakon što je smenjen Ilija Stolica, a na njegovo mesto stigao je bivši fudbaler crno-belih i član čuvenih „Čileanaca“ koji su davne 1987. godine postali prvaci sveta.
Spekulisalo se da je Partizan završio sve oko povratka Sava Miloševića na mesto prvog trenera, ali se na kraju Petrić našao u ulozi „vatrogasca“.
I ispostavilo se to kao pun pogodak. Počele su da se nižu pobede u Superligi Srbije i Ligi konferencija.
Crno-beli su praktično obezbedili evropsko proleće, a ekipa igra totalni fudbal i ruši sve pred sobom.
Ono što je karakteristično za Gordana Petrića je da on iskače iz svih šablona i drugačiji je od velike većine svojih kolega. Iskren je, spontan, govori iz duše. Tako je i bilo i prilikom gostovanja u emisiji „Oko“ na RTS.
Pogledao je Petrić istini u oči i bez ustezanja poručio da je heroj pobede nad Kelnom i čovek koji konstantno „vezuje u čvor“ protivničke defanzivce, lucidno protura loptu kroz noge - Fuseni Dijabate, praktično na prodaju.
U slučaju da u Humsku stigne adekvatna ponuda, a jasno je da bi to moglo da bude u bliskoj budućnosti, s obzirom na to da su se iz Nice već raspitivali za brzonogog Francuza, inače reprezentativca Malija, koji ih je razbio u Beogradu u igri „jedan na jedan“.
„Ukoliko dođe ponuda za Dijabatea, navijači moraju da znaju. Imate dve strane, za i protiv. Kada saberete šta dobijate jer morate da plaćate igrače i radnu zajednicu. Ja ne znam koliki je Partizanov budžet, ali je jasno da se mora obezbediti ogromna suma novca“, rekao je Petrić gostujući na Javnom servisu.
Kada je dolazak Dijabatea u pitanju, za kojeg je Petrić u jednoj rečenici svojevremeno poručio da ga se plaše kada primi loptu, voditelja je interesovalo ko je pogodio u Humskoj i obezbedio Partizanu džekpot.

„Iliev je pogodio sa dosta igrača. Sve što se tiče stranaca njegova je zasluga i Dejana Rusmira kao glavnog skauta i Ivice Kralja, koji je donedavno bio na čelu skauting službe. Dakle, ta grupa Iliev, Kralj, Rusmir je našla Dijabatea. Ali, bilo je i ranije kvalitetnih stranca, Leonardo, Rikardo, Natho“, izjavio je Petrić u emisiji „Oko“.

Petrićeva izjava na idealan način oslikava situaciju u srpskom fudbalu i stanje u naša dva najveća kluba.
Jasno je da je i dalje novac problem, da i dalje on diktira uslove igre. Kada se i ubode i dovede „zlatna koka“, ne može da se sačuva u slučaju da stigne (ne)pristojna ponuda.
To je surova realnost koju je dočarao čovek koji je prerodio Partizan u svakom smislu te reči, a savršeno joj pristaje čuvena pesma Saše Matića – „Sve je na prodaju“.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
SPORT
Iz Portugalije stiže gol za Ginisa! /video/
Detalj sa večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
SPORT
„Da Zvezda ume da ubode bar 30 posto kao Partizan – druga bi se pesma pevala na Marakani“ /video/
Vojvodina - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
SPORT
Vojvođani dobili blagoslov pred duel sa Zvezdom /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala