- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bajden o ratnom stanju u četiri nova ruska regiona: To je „zastrašivanje“

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden komentarisao je odluku ruskog predsednika o uvođenju ratnog stanja u novim regionima Rusije, ocenivši da je to „zastrašivanje“.

„Mislim da se Vladimir Putin nalazi u veoma teškoj poziciji. Ja na to gledam kao na jedino sredstvo koje mu je dostupno: brutalno ponašanje prema ukrajinskim građanima, pokušaj da ih zastraši kako bi se predali, ali oni to neće uraditi“, rekao je Bajden novinarima.

Zamenik šefa PR službe Stejt departmenta Vedant Patel izjavio je da je odluka ruskih vlasti „očajnička taktika u pokušaju da se pojača kontrola nad tim teritorijama“.
„Istina je da Rusija nije dobrodošla u ovim regionima, a ukrajinski narod odbacuje nepromišljenu i nezakonitu invaziju, nasilno oduzimanje zemlje koja je ukrajinska teritorija“, rekao je on.

Bela kuća: Ne sprečavamo susret Bajdena i Putina, to su glasine

Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je da objave da američka administracija pokušava da spreči čak i slučajan susret lidera SAD i Rusije na samitu G20 nisu tačne.
„Ta informacija je netačna, to nije istina“, rekla je Žan-Pjer na brifingu.
Tim rečima je odgovorila na molbu da prokomentariše vest izdanja „Politiko“ da američki činovnici navodno preduzimaju mere kako Bajden ne naleteo na Putina u hodniku i da se ne bi našao u Putinovoj blizini tokom snimanja zajedničke fotografije lidera na predstojećem samitu G20 na Baliju.
Prethodno, predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je na današnjoj sednici Saveta bezbednosti Rusije da se od 20. oktobra uvodi ratno stanje u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti. Dokument je odobrio i Savet federacije Rusije.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija ne planira da zatvara granice u svetlu uvođenja ratnog stanja u četiri regiona.
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruski stručnjaci: Putinov ukaz o ratnom stanju - očekivan odgovor na spoljnu agresiju
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SVET
Posle pitanja o Putinu, Bajden pobegao od novinara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala