- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Rimu „bukte vatre“ – da li je jedini spas u magičnom Srbinu?

© AP Photo / Alfredo FalconeSergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
Pratite nas
Fudbalski klub Lacio u poslednjih četvrt veka ima mnogo istorijskih stranica ispisanih ćirilicom, nekada su to činili Dejan Stanković i Siniša Mihajlović, kasnije Aleksandar Kolarov, a sada Sergej Milinković-Savić kome bi mogla da pripadne i uloga spasioca ekipe.
Lucidni reprezentativac Srbije je dobar deo karijere u Laciju proveo na poziciji ofanzivnog veziste, praktično drugog napadača, kasnije je prekomandovan na centar terena, bliže desnom boku, odakle njegovi ubitačni dugi pasovi dolaze do izražaja i čine gotovo izvesnu asistenciju za gol.
Koristeći Sergejevu magiju, Ćiro Imobile, italijanski reprezentativac, postao je jedan od najboljih golgetera u Italiji, iako mu taj status nije bio predviđan.
S tim u vezi, Lacio se toliko oslonio na taj tandem da već godinama ne može da pronađe rezervno rešenje za poziciju klasičnog napadača, što trenera Mauricija Sarija dovodi u veoma neprijatnu situaciju.
Trener je u utakmici protiv Udinezea morao u 50. minutu da zameni svog prvog napadača zbog povrede zadnje lože i u vatru je bacio veterana Pedra, koji je sve, samo ne klasični ofanzivni igrač.
Problem je pokušao da reši „guranjem“ Felipea Andersona, ofanzivnog veziste u srce napada, ali je na kraju morao da posegne za Mateom Kančeljerijem, nedavnim pojačanjem koje se nije pokazalo kao ubojito oružje.
Sari je bio veoma nezadovoljan izdanjem ekipe posle nerešenog rezultata bez golova u duelu sa Udinezeom.
„Želeo sam da dovedemo jednog klasičnog napadača“, rekao je ljutiti Sari i time poslao poruku funkcionerima, predsedniku Klaudiju Lotitu i sportskom direktoru Igljiju Tareu da nisu dobro uradili svoj posao.
Sari kao potencijalno rešenje za deficitarnu poziciju napadača vidi upravo – Sergeja, koji bi na taj zadatak mogao da odgovori visinom, briljantnom tehnikom, ali i sposobnošću da realizuje čak i šanse koje nemaju opis izglednih, a to je dokazao igrajući za reprezentaciju Srbije.
Ipak, jasno je da Lacio mora mnogo više da uradi na tržištu kako bi omogućio sebi konkurentnu ekipu, ali i sačuvao Milinković-Savića, koji je igrama u prethodnom periodu pokazao da je definitivno prerastao aktuelnu sredinu i da bi mogao biti spreman za veće izazove.
Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
SPORT
Sergej je konačno progovorio o Rusiji: „Imao sam osećaj da ne zaslužujem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala