- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sergej je konačno progovorio o Rusiji: „Imao sam osećaj da ne zaslužujem“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSergej Milinković Savić
Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Sergej Milinković-Savić je četiri godine posle Svetskog prvenstva u Rusiji, gde se našao u ekipi Srbije iako nije igrao u kvalifikacijama, osvrnuo na taj momenat i u iskrenoj ispovesti je naveo da mu nije bilo lako da postane deo ekipe.
Fenomenalni fudbaler ove sezone briljira u Laciju, kao i prethodnih takmičarskih godina, a za razliku od prethodnog Mundijala, na narednom će biti jedan od najvažnijih igrača tima koji vodi selektor Dragan Stojković Piksi.
„Bio sam još veoma mlad i nisam igrao mečeve kvalifikacija. Pozvan sam posle toga. Na početku mi je bilo veoma teško jer sam imao osećaj da ne zaslužujem da budem tu. Sve se desilo veoma brzo, ali na kraju su svi saigrači bili sjajni i učinili su da se osećam dobrodošlim i uspeo sam da se naviknem. Od tada sam se promenio kao igrač. Mislim da sam unapredio različite delove svoje igre koji nisu bili tako dobri tada. Nema sumnje ni da treba da popravim neke druge stvari i da treba još da napredujem, ali i to će doći sa vremenom. Mnogo zavisi i od trenera. Treneri su ti koji često uoče stvari koje moraju da se poprave kod igrača. Ne postoji igrač na svetu koji je perfektan u svemu“, rekao je Sergej za sajt FIFA.
On je govorio i o svom specifičnom poreklu.
„Rođen sam u Španiji, a kasnije sam živeo u Austriji. Moja mama je Srpkinja, otac je iz Bosne i Hercegovine. Mnogo vremena smo tokom odmora provodili u Srbiji. I to je razlog zašto sam izabrao reprezentaciju Srbije. Mislim da je u karijeri svakog fudbalera igranje za reprezentaciju najvažnija stvar. Iako nisam odrastao ovde, mnogo vremena sam proveo u Srbiji i imao sam želju da nosim ovaj dres“, rekao je Milinković-Savić.
A u dresu Srbije postao je akter jedne od najvažnijih utakmica u poslednjih nekoliko decenija, duela sa Portugalijom u Lisabonu za direktan plasman na Mundijal.
„Utakmica protiv Portugalije je bez ikakve sumnje prelomila sve. Onda meč u Irskoj. Vodili smo sve vreme, ali onda smo primili taj nesrećni gol. To je takođe bilo važno. To je bio rezultat koji nas je doveo u poziciju da moramo da pobedimo u Portugaliji. Taj meč ću uvek pamtiti jer smo zaista izvukli nemoguće iz sebe. Niko nije verovao da možemo da pobedimo tamo. A sada treba da imamo realna očekivanja i da se ne zanosimo“, rekao je fudbaler Srbije i Lacija.
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SPORT
Otkrivena istina o Srbinu: „Jedna od najvećih izmišljotina“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala