- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Izvedeni novi napadi na energetske objekte Ukrajine, oslobođeno mesto kod Kupjanska

© Sputnik / Valentin Kapustin / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac Su-30SM Oružanih snaga Rusije
Višenamenski lovac Su-30SM Oružanih snaga Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije su u utorak izvele novu seriju raketnih napada iz vazduha i s mora po energetskim objektima i sistemu vojne uprave Ukrajine. Pogođeni su svi naznačeni ciljevi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Oružane snage Rusije su tokom dana nastavile da izvode napade visokopreciznim oružjem velikog dometa vazdušnog i pomorskog baziranja na sisteme vojne uprave i energetske sisteme Ukrajine, kao i arsenale sa municijom i oružjem strane proizvodnje. Svi naznačeni ciljevi su pogođeni“, saopštilo je rusko ministarstvo.
Takođe se navodi da su jedinice ruske armije tokom ofanzive zauzele mesto Gorobjovka u području Kupjanska u Harkovskoj oblasti i tom prilikom su nanele značajan poraz jedinicama prve operativne brigade Nacionalne garde Ukrajine.
U području Kislovke u Harkovskoj oblasti ruska vojska je sprečila pokušaj napada ukrajinske taktičke grupe naoružane tenkovima.
„Protivnik je vraćen na prvobitne položaje. Gubici Oružanih snaga Ukrajine na ovom pravcu su više od 60 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, tri borbena oklopna vozila i dva pikapa“, navodi ruski vojni resor.
U području Krasnog Limana osujećen je pokušaj ukrajinske vojske da pređe reku Žerebec. Tom prilikom je likvidirano 46 vojnika Oružanih snaga Ukrajine.
U Odeskoj oblasti ruska vojska je uništila stanicu za satelitsku komunikaciju vladinog Centra za komunikaciju Ukrajine.
U području grada Zaporožja Oružane snage Rusije uništile su komandno mesto združene grupacije snaga ukrajinske vojske „Dnjepar“, kao i mesta za popravku radara.
U pravcu Nikolajev-Krivi Rog ukrajinska vojska je pokušala da probije odbranu ruskih Oružanih snaga u Hersonskoj oblasti, ali je napad odbijen. Tom prilikom je likvidirano preko 90 ukrajinskih vojnika, a uništen je i jedan tenk, osam oklopnih vozila i 21 automobil.
U području Petropavlovke u DNR uništen je ukrajinski lansirni sistem S-300.
Tokom kontrabaterijske borbe, ruske snage su porazile dve artiljerijske baterije Kijeva u Hersonskoj oblasti i ukrajinski vod američkih višecevnih raketnih bacača „Himars“ u području mesta Drobiševo u DNR.
U području mesta Artjomovsk, Vijomka i Soledar u DNR ruska vojska je uništila tri radara za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Kijev preti uništavanjem brane Kahovske hidroelektrane, doneta odluka o evakuaciji građana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala