- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija na sednici GS UN: Bez odgovora na pitanja o biolaboratorijama SAD u Ukrajini

© AFP 2023 / Paul J. RichardsČlan jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2022
Pratite nas
Pitanja koja se odnose na vojno-biološku aktivnost Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini ostaju nerešena, navodi se u saopštenju Belorusije, Venecuele, Zimbabvea, Kine, Kube, Nikaragve, Sirije i Rusije, koje je pročitao zamenik šefa ruske delegacije na sastanku sastanku Prvog komiteta Generalne skupštine UN Konstantin Voroncov.
„Konstatujemo da pitanja koja se tiču vojno-biološke aktivnosti SAD u kontekstu funkcionisanja biolaboratorija na ukrajinskoj teritoriji ostaju kao i pre. Na njih nisu dobijeni iscrpni odgovori, na osnovu kojih bi bilo moguće konačno razvejati sumnje u vezi sa navedenom aktivnošću i tako rešiti situaciju“, objasnio je Voroncov.

Pozivanje na mehanizam Koncepcije o biološkom oružju

Voroncov je istakao da zbog vojno-biološke aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini, Belorusija, Venecuela, Zimbabve, Kina, Kuba, Nikaragva, Sirija i Rusija pozivaju da se aktivira mehanizam predviđen čl. 6 Koncepcije o biološkom oružju.

U cilju rešavanja nastale situacije, pozivamo da se aktiviraju sve raspoložive mogućnosti u okviru Koncepcije o biološkom oružju, uključujući mehanizam iz člana 6 Koncepcije, naglasio je diplomata.

Član 6 Koncepcije glasi: Svaka država-učesnica konvencije koja konstatuje da bilo koja druga država članica svojim delovanjem krši obaveze, koje proističu iz odredaba konvencije, može da uloži žalbu Savetu bezbednosti UN.
Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da Sjedinjene Američke Države imaju šta da kriju u vezi sa svojim vojno-biološkim programom i dodao da Moskva očekuje od Vašingtona da otkrije detalje o radu svojih biolaboratorija.
Pentagon je ranije objavio informativnu belešku u kojoj se navodi da su u proteklih 20 godina vlasti SAD pružale podršku za 46 različitih civilnih laboratorija, zdravstvenih ustanova i dijagnostičkih centara u Ukrajini, saradnja je vršena u mirnodopske svrhe.
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
RUSIJA
Ministarstvo odbrane Rusije iznelo nove šokantne dokaze o vojno-biološkoj delatnosti SAD
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Amerika priznala da je vršila eksperimente na siromašnim građanima Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala