- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Zapad ima nove metode za razgradnju ruskog društva, pružićemo relevantan odgovor

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije na Kremlju
Zastava Rusije na Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
Pratite nas
Savet bezbednosti Rusije ima informacije o spremnosti Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika da primene nove pristupe za razgradnju ruskog društva, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Oleg Hramov.
Istovremeno, smatra on, Zapad uzima u obzir promene koje se dešavaju u zemlji.

„Za rešavanje ovog zadatka, Vašington i London angažuju multidisciplinarne timove specijalista u oblasti matematike, informacione bezbednosti, antropologije i etnologije, teorije sistema i sistemske analize, socijalne psihologije i psiholingvistike. Ne možemo da ne pružimo relevantan odgovor na to“, objasnio je Hramov u intervjuu Ruskoj gazeti“.

On je istakao da, birajući mete, Zapad računa na nestabilnost mlađe generacije.
Hramov je naglasio da će Rusija usvojiti dokumente strateškog planiranja kako bi se suprotstavila subverzivnom radu Zapada.
„Potrebno je koncentrisati napore na izgradnji čitavog sistema sistematskog rada, čemu će doprineti usvajanje dokumenata strateškog planiranja. To su, naročito, Osnove državne politike za očuvanje i jačanje tradicionalnih ruskih duhovno-moralnih vrednosti“, istakao je Hramov.
Prema njegovim rečima, aktivnost koja se tiče otkrivanja izvora, snaga i sredstava destruktivnog uticaja Zapada na tradicionalne ruske vrednosti ne gubi na značaju. Pored toga, predstoji otkrivanje „metoda, formi i specifičnih karakteristika uticaja na individualnu, grupnu i društvenu svest“.
On je ocenio da je neophodno pojačati organizacione mere za zaštitu informaciono-kulturnog prostora Rusije. Ipak, dodao je on, nema razloga za skrivanje iza „gvozdene zavese“.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Moskva: Zapad gaji iluziju da se Rusija može baciti na kolena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala