- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zapad gaji iluziju da se Rusija može baciti na kolena

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Partneri i prijatelji Rusije su sve zdravorazumske snage na svetu, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov televiziji „Rosija 1“ i dodao da Zapad ima iluziju da se Rusija može baciti na kolena.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Informacioni i ekonomski rat

Rjabkov je pojasnio da je kolektivni Zapad objavio Rusiji ekonomski i informacioni rat, ali će zemlja odoleti svim teškoćama, u toku je rad na njihovom suzbijanju.

„Nama je objavljen ekonomski i informacioni rat. Ne smatram da u ovim uslovima treba da otkrivamo karte. Mi radimo svoj posao, suzbićemo te poteškoće. Odlučnost i volja postoje, politički stavovi postoje, sve funkcioniše kako treba. Adaptirali smo se na sankcije i dalje se prilagođavamo. Nema razloga za brigu. Rad će se nastaviti. Neke odluke kolektivnog Zapada su nas uverile da oni mogu da urade ono što nismo ni sanjali. Povratak na ranije odnose sa njima nije moguć“, podvukao je on.

Rjabkov je naveo da se Rusija ne plaši i da će svake poteškoće prevazići, jer postoje uslovi za normalan rad.
„Na žalostan način će se završiti iluzije kolektivnog Zapada da se Rusija sada može baciti na kolena. To se neće dogoditi“, dodao je on.
Pored toga, Rjabkov je saopštio da Moskva beleži sve činjenice o diskriminaciji Rusa na Zapadu.

„Rusija vidi kako se degradirao sistem vrednosti kolektivnog Zapada, koliko je postao diskriminacioni, da ne kažem rasistički u odnosu prema Rusima i ljudima koji govore na ruskom jeziku“, rekao je on.

Globalizacija

Događaji u svetu podvlače crtu u pozitivnim odnosima prema globalizaciji, počinje nova istorijska epoha, naveo je Rjabkov.

„Mislim da će se na kraju podvući crta pred dobročinstvom mnogih od nas, uključujući i u biznisu, kao i prema onima koji su tvrdili da su principi ekonomske i druge globalizacije nepromenljivi. To vreme je prošlo, počinje novo poglavlje, novo istorijsko doba“, istakao je.

Prema njegovim rečima, odbacivanje vrednosti Zapada će u budućnosti biti sve više.
zberbanka - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
RUSIJA
Mir umesto Masterkarda: Koji sektori ruske privrede su imuni na sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala