- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask: Gubitak Krima za Rusiju kao gubitak Perl Harbora za SAD

© Flickr / Karl-Ludwig PoggemannKrim
Krim - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
Pratite nas
Krim je ključan za bezbednost Rusije i njegov gubitak za Moskvu bio bi isto što i gubitak Havaja i Perl Harbora za Sjedinjene Američke Države, napisao je osnivač „Spejs eksa“ Ilon Mask na Tviteru.
„Sviđalo se to nekome ili ne, Rusija gleda na Krim apsolutno kao na ključni deo Rusije. Krim je takođe ključan za nacionalnu bezbednost Rusije, jer je to južna pomorska baza. Sa njenog stanovišta, gubitak Krima je isto što i gubitak Havaja i Perl Harbora za Sjedinjene Američke Države“, smatra Mask.
Američki biznismen takođe je napisao šta misli o nuklearnom oružju i upozorio na pretnju od nuklearnog rata.
„Ako Rusija bude suočena sa izborom da izgubi Krim ili upotrebi nuklearno oružje, ona će izabrati ovo drugo. Ograničili smo Rusiju na svaki mogući način sankcijama, stoga šta imaju da izgube? Ako kao odgovor udarimo Rusiju nuklearnim oružjem, oni će udariti na nas i naći ćemo se u stanju Trećeg svetskog rata“, napisao je Mask.
Mask je 3. oktobra objavio na Tviteru sopstvenu viziju uslova za mir u Ukrajini. Kao prvi korak, on je predložio održavanje referenduma u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti pod nadzorom UN.
Moskva je više puta izjavljivala da nikome ne preti upotrebom nuklearnog oružja i ostaje privržena postulatu o neprihvatljivosti nuklearnog rata.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
RUSIJA
Ilon Mask: Ja sam ljubitelj Ukrajine, ali nisam ljubitelj trećeg svetskog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala