- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ilon Mask: Ja sam ljubitelj Ukrajine, ali nisam ljubitelj trećeg svetskog rata

© AP Photo / John RaouxIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
Pratite nas
Američki preduzetnik, osnivač kompanija „Tesla“ i „Spejs eks“ Ilon Mask odgovorio je na kritiku svog plana o rešavanju sukoba u Ukrajini izjavivši da je on „veliki ljubitelj Ukrajine“, ali da nije ljubitelj trećeg svetskog rata.
„Ja sam veliki ljubitelj Ukrajine, ali ne i trećeg svetskog rata“, napisao je milijarder na Tviteru.
Mask je reagovao na pisanje ukrajinskog lista „Kijev post“, koji je naveo da se „situacija u vezi s Maskom očigledno otima kontroli“ i da „gordost i sujeta igraju ogromnu ulogu u njegovim pokušajima da od sebe napravi eksperta za Ukrajinu“. List je, takođe, pozvao Maska da se zaustavi i da prizna da je „preterao“.
Mask je u ponedeljak napisao da sumnja u mogućnost pobede Ukrajine u slučaju potpunog rata protiv Rusije i pozvao strane da uspostave mir. On je, takođe, izneo svoju viziju rešavanja sukoba u Ukrajini, koja podrazumeva „ponovljeno glasanje“ u Donbasu „pod nadzorom Ujedinjenih nacija“, kao i da Krim ostane „formalni deo Rusije kao što je i bilo od 1783. godine (do greške Hruščova)“, uz garancije za vodosnabdevanje poluostrva i neutralni status Ukrajine.
Mask je kasnije izjavio da istočni regioni Ukrajine, u kojima Rusi čine većinu, više vole Rusiju. Svoj stav biznismen je potvrdio objavljivanjem mape izbora u Ukrajini održanih 2012. godine. Na njoj se može videti da je na istoju zemlje ogromna većina građana glasala za Partiju regiona, koju Mask naziva „proruskom“.
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
SVET
Ilon Mask: Istok Ukrajine više voli Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala