- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Spiskao sam milione, sramota me kako danas živim“

© Foto: Skrinšot/CHANNEL SNOOKERMark Alen, snukeraš
Mark Alen, snukeraš - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Pratite nas
Mark Alen (36) je dobro poznato ime u svetu snukera. Momak je rodom iz Severne Irske, a karijera mu traje već 16 godina. Osvojio je šest velikih turnira, a na Svetskom prvenstvu je uspeo da stigne do polufinala.
Ovog petka Alen jepostao tema britanskih medija jer je u razgovoru za Bi-Bi-Si otkrio kako je nedavno proglasio bankrot, iako je u karijeri zaradio preko četiri miliona evra samo od nagradnih fondova naturnirima.
„Ovo je bio jedini način da se spasim, da proglasim bankrot“, započeo je Mark, pa nastavio:
„Sramota me je da kažem da sada živim u iznajmljenom stanu. Trošio sam novac pre nego što bih ga zaradio, odmah bih sve spiskao, a sve je kulminiralo razvodom koji je bio jako, jako skup. Jedino o čemu razmišljam sada je da se hitno dovedem u red“, rekao je Alen.

Trošio na bivšu ženu i automobile

Mark Alen kaže da bi se drugačije ponašao da može da vrati vreme.
„Kada bih barem mogao da se vratim unazad, drugačije bih se ponašao s novcem. Ako je neki automobil bio dostupan za 50.000 funti, ja bih potrošio 80.000. Ako sam mogao iznajmim stan za 1.500 funti, ja bih potrošio 2.500“.
„Nisam pazio, nisam vodio računa o porezima i nisam stavljao novac sa strane za ovakve situacije. Advokati za razvod, sve to košta, a ja nisam imao nikakvu meru. Činilo me je sve to depresivnim, ali odlučio sam da promenim stvari u životu", zaključio je Alen.
Snukeraš je na kraju otkrio i kako je u poslednjih 12 godina zaradio oko dva miliona funti, ali je zbog velikih troškova na turnirima u proseku završavao s otprilike 6.500 funti u plusu.
Odbojkašice Srbije, šampionske sveta - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SPORT
Srpske kraljice ponovo pokorile svet!
Nikola Miljković Marsej - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SPORT
Nikola ponovo među top 10
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala