- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija: Branićemo nove teritorije odlučno, kao i svaki drugi deo zemlje

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaVojna operacija u Ukrajini
Vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Branićemo stanovništvo na novim teritorijama Rusije s istom odlučnošću, kao i svaki drugi deo države, iako pobeda u obračunu protiv kijevskog režima neće biti laka, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin u Moskvi na godišnjoj manifestaciji „Diktat Pobede“.
On je istakao da će Rusija ispuniti svoju blagorodnu, ali opasnu misiju oslobođenja ruskog naroda u Ukrajini od neonacističke kijevske vlasti. Prema njegovim rečima, termin „ruski narod“, on koristi u istorijsko-kulturnom, a ne u etničkom smislu.

„Neće biti lako pobediti u ovoj borbi, jer se Rusiji suprotstavlja čitava grupa agresivnih, ogorčenih totalitarno-liberalnih zapadnih režima, koje čvrsto kontroliše Vašington“, istakao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, rezultati proteklih referenduma na oslobođenim teritorijama, ‘sudbonosni izbor stanovništva Novorusije, podelio je istoriju na ‘pre’ i ‘posle’.

„Od sada i zauvek to su naša zemlja i naši ljudi i mi ćemo ih braniti s istom odlučnošću, kao i svaki drugi deo naše zemlje“, zaključio je Nariškin.

Predsednik Rusije Vladimir Putin se 30. septembra obratio građanima nakon objavljivanja rezultata referenduma u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, nakon čega je sa njihovim liderima potpisao sporazume o prijemu regiona u sastav Rusije. Putin je kasnije potpisao savezne zakone kojima je ratifikovao prijem ovih regiona u sastav Ruske Federacije.
Generalna skupština UN usvojila je antirusku rezoluciju koja ne priznaje referendume u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
RUSIJA
„Želim da me čuju i da zapamte svi, ovo je naše zauvek!“: Ceo govor Vladimira Putina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala