- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin o napadu na Krimski most: Eksploziv dopremljen morem

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most oštećen u eksploziji
Krimski most oštećen u eksploziji - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Federalna služba bezbednosti Rusije konstatovala da je eksploziv koji je korišćen za napad na Krimski most najverovatnije dopremljen morskim putem.
„Federalna služba bezbednosti je konstatovala da je najverovatnije taj takozvani teret, tačnije eksploziv, poslat morskim putem iz Odese, ali nije tačno utvrđeno da li je to učinjeno pomoću broda za prevoz žita ili ne. To je pitanje. Zasad nema odgovora na to“, rekao je Putin.
Rusija će zatvoriti koridor za izvoz žita ukoliko se potvrdi da je eksploziv izvezen iz Odese brodom za prevoz žita, kazao je Putin.

„Ali ako se humanitarni koridori za isporuku žita u najsiromašnije zemlje (iako ono tamo ne ide), ako se utvrdi da se humanitarni koridori koriste za izvođenje terorističkih akata, naravno, to će dovesti u pitanje dalje funkcionisanje tog koridora“, dodao je ruski lider.

„Posle terorističkog akta na Krimskom mostu odgovarajuće službe su dobile zadatak da ojačaju kontrolu, osiguraju bezbednost svih infrastrukturnih objekata i na objektima energetike, na transportnim objektima", rekao je ruski predsednik na pitanje kako se osigurava bezbednost na važnim objektima.
Na Krimskom mostu je 8. oktobra eksplodirao kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dela kolovoza, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja. Predsednik Rusije Vladimir Putin je eksploziju na Krimskom mostu 8. oktobra nazvao terorističkim napadom iza kojeg stoje ukrajinske specijalne službe.
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
RUSIJA
Snimak popravke Krimskog mosta: Danonoćno radi 250 ljudi i 30 mašina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala