- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lukašenko objasnio zašto su intenzivirane kontraterorističke operacije u Belorusiji

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo spoljnih poslova Belorusije u Minsku
Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
U republici je doneta odluka o intenziviranju kontraterorističkih operacija zbog zaoštravanja situacije na granici republike, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
Lukašenko je u Astani u intervjuu za emisiju Pavla Zarubina „Moskva. Kremlj. Putin“ prokomentarisao informacije o intenziviranom režimu sprovođenja kontraterorističkih mera u Belorusiji.

„Režim je uveden zbog zaoštravanja situacije duž perimetra naših granica. U skladu sa dokumentima koji su kod nas predviđeni u okviru Saveza Belorusije i Rusije, zbog zaoštravanja je uveden režim povećane terorističke opasnosti“, objasnio je beloruski lider.

On je dodao da su zbog zaoštravanja situacije na granicama započete procedure koje se tiču raspoređivanja savezne vojne jedinice, čiju osnovu čini beloruska vojska, a koja se već dopunjava jedinicama vojske Rusije.

„Sve je po planu“, ocenio je Lukašenko.

Prethodno je ministar inostranih poslova republike Vladimir Makej izjavio da je u Belorusiji uveden režim kontraterorističke operacije i da su bezbednosne strukture spremne da pruže otpor svakoj provokaciji susednih država.
S druge strane, beloruska državna agencija Belta saopštila je, pozivajući se na izvor u KGB države, da u republici nije uveden režim kontraterorističke operacije, ali da se „trenutno u republici izvode planirane obuke kako bi se održao visok nivo spremnosti subjekata borbe protiv terorizma za izvršavanje zadataka prema predviđenim potrebama“.
Prethodno je šef beloruskog KGB, general-potpukovnik Ivan Tertelj izjavio da Zapad pokušava da otvori drugi front kako bi odvukao resurse Rusije.
Beloruski vojnici na granici sa Poljskom - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
RUSIJA
Belorusija: Nećemo zatvarati oči pred gomilanjem vojske i tehnike kod naših granica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala