- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„30 sekundi igrač“ – Iliev je znao o čemu priča /video/

© Foto : FK Partizan / Sandić FOTOFuseni Dijabate
Fuseni Dijabate - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
„Želim da predstavim igrača koji je u kategoriji onih igrača koje nazivam „30 sekundi igrač“. Možda ću jednog dana objasniti to, on zna šta to znači, to je mala i šala“, rekao je 7. jula ove godine sada već bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev, predstavljajući Fusenija Dijabatea.
Na četiri utakmice u Ligi konferencija, Dijabate je postigao četiri gola i potvrdio reči Ilieva, o čemu svedoče i tačni podaci, odnosno – sekunde.
Dijabate je zablistao već u premijeri, postigao je dva gola na gostovanju ekipi Slovacko, a za sve mu je ukupno bilo potrebno 12 sekundi.
Kod prvog je u akciji tri sekunde, koliko je bilo potrebno lopti da stigne do njegove noge i onda iz voleja završi u mreži.
Za drugi nešto malo više – devet.
Možda i najlepši gol u dosadašnjoj karijeri u crno-belom dresu postigao je protiv Nice, u akciji koja je trajala četiri sekunde.
Poker golova Dijabate je kompletirao protiv Kelna na stadionu Partizana, pratio je defanzivca rivala, iskoristio grešku i za šest sekundi realizovao šansu.
Sve ukupno, Dijabate je postigao četiri gola u akcijama koje su ukupno trajale 22 sekunde, što se može uzeti kao obrazloženje šale Ivice Ilieva, ali je on još ranije objasnio o čemu se radi, navodeći da u tu kategoriju spadaju još Sejduba Suma i Leonardo.
„Njih sam gledao 30 sekundi i to mi je bilo dovoljno da ih dovedem. Zato sam to nazvao 'igrač od 30 sekundi'. Bukvalno, stigne mi video klip igrača i ja posle 30 sekundi kažem sebi 'to je to'. E sad, bilo je mnogih koji su osporavali to, među njima i neki ljudi iz kluba - neću o imenima, pa govorili-kako on može da vidi igrača za 30 sekundi'. Jedan trener se isto to pitao. Pa eto, mogu. Nisam ja kriv što neko ne može, ja mogu“, pričao je Iliev.
Rade Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Podkast
Rade Bogdanović: Kulibali – drvo javorovo | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala