- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Hersonske vlasti: Ukrajinske snage mogu pokušati da probiju branu zbog ofanzive na Herson

CC0 / Uaquantum / Wikipedia / Antonovski most preko Dnjepra u Hersonu
Antonovski most preko Dnjepra u Hersonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Ukrajinske snage mogu pokušati da probiju branu hidroelektrane u Kahovki kako bi potopili teritorije Hersonske oblasti i prešli Dnjepar, izjavio je zamenik šefa administracije tog regiona Kiril Stremousov.

„Ne može se isključiti realna pretnja od potapanja Hersonske oblasti. Zabrinutost izazivaju pojačani napori ukrajinskih nacista u oblasti Kahovke na Dnjepru oko hidroelektrane. Pod izgovorom obnavljanja snabdevanja električnom energijom, Kijev želi da probije branu u Kahovki. Oni to ne mogu da postignu granatiranjem, pa su, najverovatnije, pripremili neki drugi plan“, rekao je Stremousov u govoru, objavljenom na njegovom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, probijanje brane može dovesti do potapanja naselja, a neprijatelj će pokušati da pređe Dnjepar radi ofanzive na Herson.
Rogov je još dodao da su ukrajinske snage pojačale granatiranje Hersonske oblasti i da su na udaru naselja sa velikim brojem civilnog stanovništva.
Hersonska oblast je jedan od četiri regiona koji su prema rezultatima referenduma pripojeni Rusiji.
Predsednik Rusije Vladimir Putin se 30. septembra obratio građanima nakon objavljivanja rezultata referenduma u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, nakon čega je sa njihovim liderima potpisao sporazume o prijemu regiona u sastav Rusije. Putin je kasnije potpisao savezne zakone kojima je ratifikovao prijem ovih regiona u sastav Ruske Federacije.
Pripadnici ruskih snaga u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
U Hersonskoj oblasti neutralisana grupa ukrajinskih doušnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala