- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Glavni radovi na Krimskom mostu gotovi do kraja godine – uvode se ograničenja za teretni transport

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Glavni radovi na popravci Krimskog mosta biće završeni do kraja godine, saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Marat Husnulin.
„Smatramo da ćemo do kraja godine završiti osnovne radove na Krimskom mostu. Pronađene su tehnologije za demontažu porušenih stubova mosta. Mogu da kažem da su prvi stubovi novog mosta napravljeni u fabrici i da su na putu ka Krimskom mostu“, rekao je Husnulin.
Radovi na obnavljanju drugog kraka železničke pruge na mostu se nastavljaju, a vozovi se kreću njime bez ograničenja. Po rečima ruskog zvaničnika, na objektu radi do 250 ljudi i 30 mašina, a u roku od dve nedelje broj radnika na mostu će se povećati na 500.
Planirano je da teretni saobraćaj Krimskim mostom bude pušten do subote uveče, saopštio je Husnulin, istakavši da će se vozila u potpunosti pregledati. Kako je precizirao, izuzetak su prazni kamioni i autobusi koji mogu da pređu preko mosta kao i obično.

Uvodi se potpuni pregled teretnih vozila

„Vozila koja prevoze teret ili će biti u potpunosti pregledana, ili će se prevoziti trajektom ili će putovati rutama preko novih teritorija“, pojasnio je potpredsednik Vlade Rusije.
Kako je istakao, za teretni transport sa Krima već se nesmetano koriste alternativne rute preko novih ruskih regiona.
Preko Krimskog mosta trenutno prelazi do 90 automobila za sat vremena.
Na Krimskom mostu je 8. oktobra eksplodirao kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dela kolovoza, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja. Predsednik Rusije Vladimir Putin je eksploziju na Krimskom mostu 8. oktobra nazvao terorističkim napadom iza kojeg stoje ukrajinske specijalne službe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala