- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Likvidirano više od 110 vojnika u pravcu Nikolajev-Krivi Rog, odbijeni svi napadi

© Sputnik / Ivan Rodionov / Uđi u bazu fotografijaRuski artiljerci u Hersonskoj oblasti
Ruski artiljerci u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Ruske snage su u borbama u pravcu Nikolajevo-Krivi Rog odbile sve ukrajinske napade, likvidirano je više od 110 vojnika, uništeni su 21 oklopno vozilo i 12 specijalnih vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Oružane snage Rusije su u Harkovskoj oblasti i LNR eliminisale više od 100 ukrajinskih ekstremista i odbile sve napade ukrajinskih snaga.
U pravcu Kupjanska, ruska vojska odbila je sve napade na dva naselja, a neprijatelj je izgubio više od 50 vojnika, tri tenka, četiri borbena vozila pešadije i sedam jedinica automobilske opreme.
U pravcu Krasnog Limana ukrajinska vojska još jednom pokušala da pređe reku Žerebec radi zauzimanja dva naselja u LNR. Zahvaljujući ruskoj artiljeriji i vojnoj avijaciji, neprijateljske snage su razbijene i povukle su se, navodi se u saopštenju i dodaje da su uništena dva tenka, kao i pet borbenih vozila pešadije, dva kamioneta i oko 60 ukrajinskih vojnika.
U napadima operativno-taktičke i vojne avijacije, raketnih snaga i artiljerije tokom prethodnog dana su uništena četiri uporišta, 52 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo i vojna oprema u 164 regiona.
Naglašava se da je uništeno pet skladišta municije i raketno-artiljerijskog naoružanja na području naselja u DNR, Zaporoškoj i Nikolajevskoj oblasti.
Ruski borbeni avioni oborili su ukrajinski avion MiG 29 iznad Dnjepropetrovske oblasti, kao i Su-27 u Poltavskoj oblasti.
Takođe je uništeno 12 bespilotnih letelica u DNR, LNR i Hersonskoj oblasti.
U saopštenju je navedeno i da je presretnuto 16 projektila američkih višecevnih raketnih bacača „Himars“, kao i ukrajinskih „Oljha“ na području naselja u LNR i Hersonskoj oblasti, dok je u DNR oboreno 10 američkih protivradarskih raketa „Harm“.
Bela kuća  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Bela kuća o sukobu u Ukrajini: Opasno smo blizu toga da postanemo učesnici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala