- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bela kuća o sukobu u Ukrajini: Opasno smo blizu toga da postanemo učesnici

© AP Photo / Carolyn KasterBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i NATO su opasno blizu toga da se uključe u rusko-ukrajinski sukob, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savetu nacionalne bezbednosti Amerike Džon Kirbi u intervjuu za TV Si-En-En.
„Trenutno su rizici veoma visoki...To je nesumnjivo“, naglasio je on.
Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da je snabdevanje Kijeva, višecevnim bacačima raketa većeg dometa sa Zapada najbrži način za eskalaciju sukoba u Ukrajini. On je savetovao američke vlasti i NATO da razmisle pre slanja oružja Kijevu. Prema njegovim rečima, nakon tog koraka Zapada, sukob može preći u fazu svetskog rata, što će imati nepovratne posledice.
Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov prethodno je istakao da nastavljajući sa isporukama oružja Kijevu, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici dramatično su se približili crvenoj liniji.
Sjedinjene Američke Države su u sredu objavile novi paket vojne pomoći Kijevu u vrednosti od 1,1 milijardu dolara. Ona, između ostalog, uključuje 18 višecevnih bacača raketa „Himars“. Na taj način je, računajući i trenutnu tranšu, ukupan obim američke vojne pomoći Ukrajini za vreme predsedavanja Džozifa Bajdena dostigao skoro 17 milijardi dolara.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedev o izjavi Stoltenberga: Direktna potvrda učešća Alijanse u ratu protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala