- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev o izjavi Stoltenberga: Direktna potvrda učešća Alijanse u ratu protiv Rusije

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Pratite nas
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je izjavu generalnog sekretara NATO-a Jens Stoltenberga o tome da će pobeda Rusije značiti poraz za Alijansu, nazvao direktnom potvrdom učešća tog bloka u ratu protiv Rusije.

„Teza generalnog sekretara NATO-a o tome da će pobeda Rusije označiti poraz Severnoatlantske alijanse je direktna potvrda bloka da učestvuje u ratu protiv naše zemlje. Kako se ono kaže, iz najbolje namere. Iskreni momak iz Norveške je to, konačno, priznao“, napisao je Medvedev na Telegramu.

On je upozorio na isporuke Kijevu višecevnih bacača raketa većeg dometa, rekavši da će to biti najbrži put eskalacije u Ukrajini do nepovratnih posledica koje mogu dovesti do svetskog rata.

„Ostareli rukovodioci vašingtonskog komiteta i NATO prvenci moraju bar povremeno da uključe svoje omekšale mozgove“, napisao je Medvedev.

Stoltenberg je tokom današnjeg dana nastupao na pres konferenciji uoči sednice ministara odbrane zemalja Alijanse koja će se održati 12. i 13. oktobra u Briselu.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Stoltenberg: Pobeda Rusije u sukobu u Ukrajini biće poraz NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala