- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Međunarodna situacija ne može biti gora

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMinistar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Izjava predsednika SAD Džozefa Bajdena da ne želi da pregovara s ruskim liderom Vladimirom Putinom ne komplikuje međunarodnu situaciju, jer ona „ne može biti gora“, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„To nikako ne otežava međunarodnu situaciju, jer su situaciju danas, pre svega u samim Sjedinjenim Američkim Državama, već doveli do takvog stanja da, prema mom mišljenju, ono ne može biti gore“, izjavio je Lavrov za televizijski kanal „Rusija 24“.
Lavrov je naglasio da Rusija nikada nije odbijala ozbiljne predloge za pregovore, ali da niko ne nudi nikakve razumne inicijative.

„Sve te priče o tome ko želi s nama da se sastane, ko ne želi – to oni sami sebe zavaravaju. Mi se nikome ne namećemo, više puta smo to istakli. Nikada nismo odbili nijedan ozbiljan, razuman predlog za održavanje sastanaka. Niko nije predložio razumnu inicijativu“, rekao je Lavrov.

U sredu je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer izjavila da Bajden ne namerava da se sastaje s Putinom, ali je dodala da američka administracija održava kontakte s Moskvom u vezi s razmenom zatvorenika.
Bajden je 11. oktobra u intervjuu televizijskom kanalu Si-En-En rekao da smatra da nema smisla da se sastaje s Putinom tokom samita G20 u Indoneziji, koji se održava u novembru. On je, međutim, dodao da je spreman da razgovara o pitanju povratka košarkašice Britni Grejner u SAD, ukoliko mu Putin to predloži.
Lavrov je tada, komentarišući mogući sastanak ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Džozefa Bajdena na predstojećem samitu G20 u Indoneziji, izjavio da Moskva nikada nije odbijala da komunicira. Diplomata je istakao da Rusija ne odbija pregovore sa SAD na marginama samita G20 i da će razmotriti predlog, ukoliko ga dobije.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
Lavrov: Pitajte Amerikance zašto Kijev ne želi da pregovara s Moskvom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala