- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Pitajte Amerikance zašto Kijev ne želi da pregovara s Moskvom

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Pitanja o tome zašto Kijev ne želi da pregovara s Moskvom treba postaviti Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Pre nekoliko dana sam u intervjuu izgovorio rečenicu da Rusija nema predrasude kada je reč o pregovorima s Ukrajinom. Odmah potom, prošlo je svega nekoliko sati, portparol Stejt departmenta je izjavio da SAD smatraju da sada nije pogodan trenutak za Ukrajinu da pregovara s Rusijom. Izvlačite zaključke – pitajte američke kolege u čemu je razlog“, rekao je Lavrov novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Ugande.

Borbena dejstva se završavaju za pregovaračkim stolom

Lavrov je istakao da Moskva nikada nije odbijala da pregovara s Kijevom.
„Mi nikada nismo odustajali od pregovora, jer je svima dobro poznato: borbena dejstva se završavaju za pregovaračkim stolom“, rekao je ministar inostranih poslova Rusije.
On je podsetio na to da je, kada je u ranoj fazi vojne operacije ukrajinska strana predložila pregovore, Rusija to prihvatila i da je održano nekoliko sastanaka koji su doveli do „veoma interesatne etape 29. marta u Istanbulu, kada je ukrajinska strana predložila varijantu pregovora koju je Moskva podržala i o tome obavestila kijevske kolege“.
„Od tada, međutim, nikakav odgovor od njih nismo dobili, mada smo se mi, naglasiću to još jednom, u suštini složili s njihovim pristupom“, rekao je Lavrov.
Šef ruske diplomatije je dodao da je Rusiji poznato da su SAD, Velika Britanija i niz evropskih zemalja zabranili Ukrajincima da se dogovaraju s Moskvom na toj osnovi iz Istanbula.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
RUSIJA
Lavrov: Evropa izvršava volju Vašingtona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala