- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanci sramno vršili pritisak – Ema uručila otkaz Rusu!

© AP Photo / Seth WenigEma Radukanu US Open
Ema Radukanu US Open - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Ema Radukanu, britanska teniserka raskinula je saradnju sa ruskim trenerom Dmitrijem Tursunovom posle manje od tri meseca zajedničkog rada. Rus je bio četvrti trener koga je Radukanu promenila u poslednjih 18 meseci, a zbog saradnje sa Tursunovom trpela je veliki pritisak britanskih vlasti.
Od početka saradnje sa Rusom, Britanci su vršili veliki pritisak na mladu Emu da promeni trenera, a teniserka je na kraju donela odluku da zaposli petog trenera u prethodnih 18 meseci.
Pre manje od tri meseca, nekoliko dna po završteku Vimbldona, Radukanu je objavila da će sarađivati sa Tursunovom koji je prethodno radio sa Anet Kontavejt i pomogao joj da dođe do drugog mesta na VTA listi.
Iako je delovalo da je Rus pravi trener za Emu koja je posle osvajanja US Opena prošle godine potpuno pala, ni Tursunov nije bio dovoljno dobar. Međutim, pitanje je da li je Rus glavni razlog.
Britanska javnost od početka saradnje oštro kritikuje teniserku koja ima samo 19 godina. Čim je Ema objavila vest o novom treneru, oglasio se Kris Brajant, predsednik sve parlamentarne grupe za Rusiju koji je mladoj šampionki poručio da će biti „iskorišćena za rusku propagandu“.
„Kremlj će ovo prikazati kao dobar marketing i naznaku da je Ujedinjeno Kraljevstvo baš briga za situaciju u Ukrajini, tako da će biti prava šteta ako Ema nastavi sa ovim“, rekao je Brajant za britanski „Telegraf Sport.
Ponadali su se Britanci da će zaplašiti mladu Emu, ali pošto nisu usledilo je novo oglašavanje, ovoga puta Džulijana Najta, šefa parlamentarne komisije za Kulturu, medije i sport.
Rajt je otišao toliko daleko da je tražio da Teniski savez Velike Britanije reaguje na odluju Radukanu.
„Iritantno je videti ruskog trenera da trenira najbolju rusku teniserku. Nadam se da će Savez pokazati minimalno liderstva i savetovati Emu koji je najbolji izbor za nju“, oglasio se Najt.
Britanska vlast prethodno je izvršila pritisak na organizatore Vimbldona koji su zabranili nastup ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama.
Novi trener britanske teniserke biće Džez Grin koji je zapravo kondicioni trener čija je karijera obojena saradnjom sa Endijem Marijem i Dominikom Timom.
Tek će se videti da li je mlada teniserka donela pravu odluku, jer je sa ruskim trenerom polako davala naznake da bi ponovo mogla da prikaže talenat i fantastičan tenis sa prošlogodišnjeg US Opena.
Ove sezone nije imala dobre rezultate sve do turnira u Seulu iz serije 250. Stigla je do polufinala, ali je predala meč Jeleni Ostapenko.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
SPORT
Iz Australije stigla direktna poruka: Nećemo lobirati za Đokovića
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
SPORT
Australija se kocka sa Novakom, ali su Rusima otvorena vrata
Teodora Novaković - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
SPORT
„Šarapova, da li ste to Vi?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala