- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iz Australije stigla direktna poruka: Nećemo lobirati za Đokovića

© AP Photo / Ariel SchalitNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Novak Đoković ponovo je glavna tema u Australiji, a direktor Australijan Opena konačno je morao direktno da se izjasni kako će teći procedura oko dolaska srpskog tenisera u Melburn početkom godine.
Kako bi Novak Đoković mogao da igra na Australijan Openu potrebno je da mu se ukine zabrana ulaska u tu zemlju koja je stupila na snagu u trenutku kada je srpski s deportovan.
Nakon poruka bivše ministarke unutrašnjih poslova Keren Edruz i bivšeg ministra turizma Den Tehan sadašnjoj vlasti da ne pusti Novaka, napravljena je i sramna kampanja tamošnjih medija sa istim ciljem.
Konačno je o Novakovoj sagi progovorio i Kreg Tajli, direktor Australijan Opena, koji je istakao da se turnir neće mešati u odluke vlade i da neće insistirati kod vladajuće strukture.
„Što se mene tiče, Novak je dobrodošao na Australijan open. Međutim, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije“, rekao je Tajli
Kreg Tajli je nedavno rekao da će u Australiji biti svi najbolji svetski teniser, ali nikada nije precizirao da li je računao i na Novaka.
Sa srpskim asom sreo se na Lejver kupu i otkrio da mu je Novak rekao kako bi voleo da se vrati na turnir gde je osvojio devet Grend slem trofeja.
„Govorili smo uopšteno, rekao je da bi naravno voleo da se vrati u Australiju, ali da zna da je konačna odluka na federalnoj vladi. Prihvatio je to. To je sada između njih“, poručio je Tajli.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
SPORT
Australija se kocka sa Novakom, ali su Rusima otvorena vrata
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
SPORT
Zloupotreba ljudskih sudbina – sramna kampanja protiv Đokovića /video/
Teodora Novaković - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
SPORT
„Šarapova, da li ste to Vi?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala