- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zloupotreba ljudskih sudbina – sramna kampanja protiv Đokovića /video/

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Pratite nas
Da australijske vlasti nisu bile naklonjene Novaku Đokoviću mogli smo da se uverimo još početkom godine kada je deportovan iz te zemlje, ali tamošnji mediji žele i dalje da srpski teniser ostane negativac. Objavljen je televizijski prilog u kom izabrani mole ministra da ne ukine zabranu za Đokovića, a posebno je bizaran jedan slučaj.
Promenom vlasti u Australiji povećala se i nada da će Novaku Đokoviću biti ukinuta zabrana ulaska u tu zemlju koja je posledica deportacije, međutim već je počeo da se širi novi pesimizam.
Najpre je buru podigla Karen Endruz, bivša ministarka unutrašnjih poslova, a sada je i „9 njuz Melburn“ objavio prilog u kome troje anketiranih ljudi ne žele da se Novaku ukine zabrana ulaska u Australiju.
Prilog počinje izjavom Toda Vudridža, legendarnog australijskog tenisera, koji je objasnio da Đoković nije kriv i da nije napravio nijednu grešku tokom procedure.
Slučaj na koji je ukazano pojavio se u momentu kada je kamera snimila Džona Melahontija, udovca čija je supruga bolovala od kancera i preminula od komplikacija usled posledica virusa korona.

„Premijeru, ne pravite izuzetak koji se odnosi na jednog čoveka“, rekao je Melahonti.

Sasvim je jasno da slučaj čoveka obavijenog tugom zbog gubitka nije objavljen sasvim slučajno, već sa tendencijom da Đokovića pokaže kao negativca i ponovo mu stavi etiketu ikone antivaksera, što je učinjeno i na početku godine.
Još dalje od toga, Džonovo pojavljivanje će sasvim sigurno kod osoba sa sličnom sudbinom pobuditi negativna osećanja prema srpskom teniseru, čime se kreira javno mnjenje kojim je lako manipulisati i davati pogrešne mete za slobodno streljanje.
Deo ankete je bila i neimenovana Australijanka koja se saglasila sa prethodnim mišljenjem.
„Ne mislim da bi trebalo da ga puste“, rekla je ona.
U prilogu je rečeno da su iz Teniskog saveza Australije, organizatora Australijan opena „bili previše zauzeti da bi se pojavili pred televizijskim kamerama“, ali je navedeno da neće moći da izbegnu pitanja već u sredu, za kada je zakazan početak reklamne kampanje za naredni turnir.
Karen Endruz - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
SPORT
Ko je ministarka koja ne želi Đokovića u Australiji? Već ga je proterala, a Novak je pobedio na sudu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala