- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je ministarka koja ne želi Đokovića u Australiji? Već ga je proterala, a Novak je pobedio na sudu

© AFP 2023 / LEIGH VOGELKaren Endruz
Karen Endruz - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Pratite nas
Novak Đoković i dalje nema zvaničnu potvrdu da će mu zabrana za ulazak u Australiju biti ukinuta, a ponovo mu „za vratom diše“ Karen Endruz. Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije bila je jedna od odgovornih za zatvaranje Novaka u imigracioni centar, a srpski teniser je potom pobedio na sudu.
Kako se bliži kraj teniske sezone sve je aktuelnija tema o Australijan Openu i Novaku Đokoviću koji je nakon deportacije iz te zemlje dobio zabranu ulaska na tri godine.
Iako postoje optimistični navodi nove vlasti da bi zabarana mogla da bude ukinuta ponovo se javljaju smetnje i osobe koje ne žele srpskog tenisera u Melburnu.
Keren Endruz bila je do nedavno ministarka unutrašnjih poslova u Australiji, ali je smenom vlasti i ona završila mandat zbog čega je Novak mogao da predahne.
Endruz se nedavno oglasila i na sraman način govorila o tome da bi Novakov dolazak u Australiju bio „šamar“ za vakcinisane i da mu ne treba ukinuti zabranu.
Ipak, njene reči sada nemaju toliko na snazi kao što je to bio slučaj kada je Đoković početkom godine otišao u Australiju.
Endruz je bila glavna u donošenju odluke da Novak bude zatvoren u imigraonici centar ili kako su ga neki nazivali zatvor, zbog čega je i organizovano prvo suđenje. Srpski teniser tužio je Endruz i zbog očiglednih argumenata pobedio na sudu.
S obzirom da je bila jedna od ministarki čija se reč u toj Vladi poštuje, Endruz je uspela da izvrši pritisak na Aleksa Hoka koji je kao ministar za imigracije dobio za pravo da deportuje Đokovića.
Tokom Novakovog boravka u Melburnu, Endruz je nekoliko puta pozivala srpskog asa da napusti zemlju i odustane od borbe.
„Đoković nije zarobljenik u Australiji. On može da napusti zemlju u bilo kojem trenutku u kojem poželi, a granični zvaničnici će mu pomoći u tome“, rekla je tada Endruz.
Možda pravda nije pobedila u trenutku u kom je to bilo potrebno Novaku, ali je svakako isplivala na površinu jer je nedavno sa mesta premijera sklonjen Skot Morison, a sa njim i Keren Endruz i Aleks Hok.
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
SPORT
Otišao Federer i sada mole za Đokovića! Švajcarci žele Novaka na turniru
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
SPORT
Neće valjda opet? Zakuvava se priča oko Noleta i Australije, vakcina sada nije problem
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
SPORT
Na Vimbldonu otkazi zbog Rusa – Britanci se pokajali, pa „peru“ sramotu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala