- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik saznaje: Rumuni se plaše odmazde zbog tzv. Kosova

© Sputnik / Lola Đorđević Zastava Rumunije
Zastava Rumunije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rumunije igraće protiv selekcije tzv. Kosova obe utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Rumunija je jedna od pet država Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost južne srpske pokrajine, ali njen fudbalski savez ipak neće bojkotovati mečeve sa tzv. Kosovom, jer bi mogao da plati skupu cenu suspenzije i gubitka utakmica službenim rezultatom (3:0).
Iako je nekadašnji ministar inostranih poslova Teodor Maleskanu (81) izjavio „da Rumunija ne treba da igra sa tzv. Kosovom koje ne priznaje“, u tamošnjoj javnosti ne postoji nikakva dilema.
Kako saznaje Sputnjik sport od Amira Kijaraša, rumunskog novinara portala Prosport, postoji veoma mala šansa da Rumunija odbije igranje utakmice sa reprezentacijom samoproglašene države, a sve zbog potencijalne kazne koja bi praktično eliminisala Rumuniju iz trke za Evropsko prvenstvo.
Obe utakmice će se odigrati u Bukureštu i Prištini, jer su i u prethodnom ciklusu sa tzv. Kosovom utakmice igrale i Španija i Grčka, zemlje koje takođe ne priznaju nezavisnost.
Selektor Rumunije Edvard Jordanesku smatra da je tzv. Kosovo jedan od favorita u grupi u kojoj se nalaze.
„Švajcarska je glavni favorit u grupi, a mi ostali ćemo se boriti za drugo mesto. Ne mogu da otpišem ni Belorusiju, ni Izrael, pa ni Kosovo. Svaki tim ima šansu i svako će gledati da je iskoristi“, izjavio je Jordanesku.
Mečevi između Rumunije i tzv. Kosova planirani su za 16. jun i 12. septembar sledeće godine.
Zastava Rumunije - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
SPORT
Rumunija čeka odluku o tzv. Kosovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala