- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Barselona pred totalnim krahom, Salah ušao u istoriju Lige šampiona

© AP Photo / Joan MonfortBarselona - Inter
Barselona - Inter - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Barselona, jedan od najtrofejnijih klubova Evrope, suočava se sa ranom eliminacijom iz Lige šampiona posle remija protiv Intera na svom terenu - 3:3 (1:0). Skupoceni projekat Đoana Laporte tako je doživeo veliki udarac, a finansijske posledice rane eliminacije tek će se osetiti.
A nije počelo loše za Katalonce. Usman Dembele je u finišu prvog poluvremena doneo prednost svom timu i činilo se da će Barsa u nastavku nadoknaditi poraz od 1:0 iz prošlonedeljnog meča u Milanu.
Međutim, samo što je krenulo drugo poluvreme Barela je u 50. minutu poravnao na 1:1. Da se Inter ne šali bilo je jasno u 61. kada je Lautaro Martinez povisio na 2:1, ali smo na dramu čekali dobrih 20-ak minuta.
Pokrenuo ju je Robert Levandovski koji je u 82. poravnao na 2:2, a Barselona faktički ispala iz Lige šampiona u 89. kada je posle sjajne akcije Robin Gosens povisio na 3:2.
Nije se Barsa predavala, čim je četvrti sudija pokazao šest minuta nadoknade opet je bljesnuo Levandovski i izjednačio na 3:3 u drugom minutu nadoknade.
Bio je to znak Barsi da još više navali na gol rivala jer joj bod ne znači mnogo, a malo je falilo da Albanac Aslani donese trijumf Interu u trećem minutu nadoknade kad mu je Ter Štegen odbranio zicer.
U svakom slučaju, Inter dva kola pre kraja drži sudbinu u svojim rukama, i ako pobedi Plzenj na svom terenu u sledećem kolu plasiraće se u osminu finala, zajedno sa liderom Bajernom koji je produžio stoprocentni niz pobedom nad Viktorijom od 4:2.
Najubedljiviju pobedu ove večeri ostvario je Liverpul koji je savladao Rendžers rezultatom 7:1, a meč je obeležio rezervista Mohamed Salah.
Egipatski krilni napadač je u igru ušao 68. minutu pri rezultatu 3:1 i do kraja je uspeo da postigne „het-trik“ za rekordno vreme - 6 minuta i 13 sekundi.
Važan korak ka plasmanu u drugu fazu napravio je Porto koji je kao gost pregazio Bajer u Leverkuzenu sa 3:0 u okviru grupe B.
Domaćini su u prvom poluvremenu promašili penal i poništen im je gol zbog igranja rukom, a dotukao ih je Medi Taremi sa dva gola u drugom poluvremenu.
U grupi D, Totenhem je izbio na prvo mesto posle pobede nad Ajntrahtom od 3:2 uz dva gola Sona i promašeni penal Kejna u finišu, dok je Olimpik Marselj uzvratio udarac Sportingu pobedom od 2:0 u gostima.
Ipak, ništa se još ne zna u ovoj grupi oko plasmana u drugi krug jer Pevci imaju sedam, Marselj i sporting po šest, a Ajntraht četiri boda i svi još mogu dalje!
Napoli - Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
SPORT
Napoli pobedio Ajaks bez Tadića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala