- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Snabdevanje Ukrajine PVO sistemima neće promeniti ruske ciljeve

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su, de-fakto, već prilično uvučene u sukob u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Snabdevanje Ukrajine PVO sistemima od strane SAD učiniće sukob dužim i bolnijim za ukrajinsku stranu, ali neće promeniti ciljeve koje je Rusija postavila “, istakao je Peskov.

Portparol je dodao da će Kremlj pomno pratiti sve što se odnosi na dalje isporuke oružja Kijevu, a od država G7 očekuje nastavak konfrontacije i tokom predstojećeg samita.
On je još istakao da Zapad optužuje i osuđuje Rusiju, ne primećujući zločine kijevskog režima i potpuno ih ignoriše.
Peskov se osvrnuo i na to što je Služba za bezbednost Ukrajine objavila poternicu za ruskim političarima i istakao da Kremlj to negativno ocenjuje.
Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov izjavio je da nastavljajući sa isporukama oružja Kijevu, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici dramatično su se približili crvenoj liniji.
Prethodno je predsednik Državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio da zapadni političari koji podržavaju režim Vladimira Zelenskog u Ukrajini sponzorišu terorizam.
Danas će zemlje „Velike sedmorke“ održati vanrednu sednicu na nivou šefova država i Vlada u onlajn režimu, a na njoj će učestvovati i ukrajinski lider Vladimir Zelenski. Na sednici će biti reči o posledicama ruskih napada na ukrajinske objekte.
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Moskva upozorila SAD na opasnost od nekontrolisane eskalacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala