- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

FSB privela dvojicu ekstremista iz grupe Basajeva i Hataba

Pratite nas
U Stavropolju i u Tomsku privedena su dvojica ekstremista iz grupe Šamila Basajeva i Hataba, koji su učestvovali u bici sa pskovskim padobrancima na koti 776 u Čečeniji, navodi se u saopštenju Federalne službe bezbednosti Rusije.

Prema saopštenju, u zajedničkoj akciji FSB i Istražnog komiteta Rusije privedeni su ruski državljani Begeljdijev T.H. i Elemanbetov A.S., koji su učestvovali u oružanim napadima u sklopu grupe Basajeva i Hataba u oktobru 1999. godine na pripadnike vojske Ministarstva odbrane Rusije, kao i u februaru-martu 2000. godine na pripadnike pskovske desantne jedinice, kada je poginulo 99 vojnika, uključujući 84 padobranca.

Dodaje se da se proverava umešanost Elmanbetova u drugim zločinima, koji nisu povezani sa istraživanim krivičnim predmetom. Pored toga, ističe se da se nastavlja potraga za učesnicima terorističkih zločina proteklih godina koji su izbegli krivičnu odgovornost.
Pskovski padobranci poginuli su 2000. godine u Šatojskoj oblasti u Čečeniji u borbi protiv višestruko nadmoćnijih ekstremističkih snaga Šamila Basajea i Hataba. To je jedan od najtragičnijih događaja u okviru kontraterorističkih operacija na Severnom Kavkazu tokom 1999-2000.g.
Desant padobranaca - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2020
I Rusija je imala svoje Košare — veliki podvig padobranaca iz Pskova /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala