- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Izgradnja naftovoda Mađarske i Srbije — reagovala Evropska komisija

© AP Photo / Petar PetrovNaftovod "Družba"
Naftovod Družba - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Pratite nas
Zemlje Evropske unije koje su, kao izuzetak, imale mogućnost da privremeno nastave da uvoze rusku naftu ne mogu je reeksportovati u druge zemlje EU ili u treće zemlje, saopštio je predstavnik Evropske komisije Danijel Šeridan Feri, komentarišući nameru Mađarske i Srbije da izgrade naftovod kojim bi Beograd dobijao naftu iz naftovoda „Družba“.
„Mogu vas podsetiti na pravne aspekte dogovorenih akcija. Zemlje Evropske unije,koje (kao izuzetak od sankcija) uvoze rusku naftu iz naftovoda ili naftne derivate, ne mogu ih ponovo izvoziti (u druge zemlje EU ili treće zemlje), pošto je neophodno da se garantuje ravnopravna situacija između zemalja članica“, rekao je predstavnik Evropske komisije na današnjoj konferenciji za medije u sedištu Evropske komisije.
Ranije je potpredsednik Vlade Mađarske Zoltan Kovač saopštio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban postigli dogovor o gradnji naftovoda koji će omogućiti Srbiji da dobija naftu „Urals“ iz naftovoda „Družba“.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
SRBIJA
Srbija gradi naftovod do Mađarske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala