- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin: Sankcije zahtevaju ujedinjeno društvo i uspostavljanje mirnog života u novim regionima

© Sputnik / Dmitriй AstahovVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Sankcije zahtevaju konsolidaciju i ujedinjeno društvo, uključujući pomoć novim regionima Rusije i uspostavljanje mirnog života na oslobođenim teritorijama, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa izabranim gubernatorima.

„Naša zemlja se sada suočava s poznatim spoljnim pritiskom. To nameće i poseban, još veći stepen odgovornosti liderima regiona, kao i u principu, čelnicima svih nivoa vlasti, zahteva još veću koncentraciju, konsolidaciju napora da bismo ostvarili naše ciljeve“, izjavio je ruski lider.

Putin je ocenio da sankcije treba iskoristiti za razvoj domaćih tehnologija u interesima jačanja suvereniteta zemlje i istakao da federalni organi aktivno rade na tome.
On je pozvao gubernatore da drže pod kontrolom poštovanje zakona pri delimičnoj mobilizaciji i podršci porodicama mobilisanih.
Putin je takođe naglasio da je Kalinjingrad, nesumnjivo, jedan od najvažnijih regiona Rusije i da treba učiniti sve kako bi se stabilizovao život ljudi u Kalinjingradskoj oblasti, i kako aktivnosti Zapada nikako ne bi uticale na ekonomiju regiona.
Ranije je ruski lider potpisao federalne ustavne zakone o ujedinjenju Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti s Rusijom i formiranju novih subjekata Ruske Federacije.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
RUSIJA
„Želim da me čuju i da zapamte svi, ovo je naše zauvek!“: Ceo govor Vladimira Putina /video/
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
RUSIJA
Lavrov: Ne požurujemo partnere da priznaju referendume, sigurni smo u ispravnost naših odluka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala