- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na Krimskom mostu će biti zamenjena dva železnička raspona

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaIncident na Krimskom mostu
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Istraživanje železničke pruge na Krimskom mostu je potvrdilo o neophodnosti zamene dva raspona na mostu, izjavio je ruski vicepremijer Marat Husnulin na sastanku sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom.

„Prvobitno je potrebno da se zamene dva raspona, ali već prvog dana je Krimska železnica obnovila saobraćaj duž jednog koloseka za teretne i putničke vozove. Ove popravke ne utiču na isporuke tereta i transport putnika“, rekao je on.

Osim toga, otkriveno je da su se pojavile deformacije šavova na jednom od nosača, dodao je ruski vicepremijer i istakao da može da se kaže da je rok za popravku nosača kraj nedelje.
Prema njegovim rečima, stručnjaci sada prave plan koji će biti pripremljen u roku od tri dana. Do tada će se dopremiti dodatni resursi, plutajuće dizalice i druga neophodna tehnika.

„Radovi se obavljaju 24 sata u dve smene. Dva puta dnevno, u osam ujutro i osam uveče, šefovi dostavljaju izeštaj o napretku radova. Završeni su radovi na demontaži asfalta na konzolama, kao i na gredama na drumskom delu mosta. Na otklanjanju posledica rušenja je uključeno oko 150 ljudi“, zaključio je Husnulin.

Podsetimo, na krimskom mostu eksplodirao je kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja. Prema preliminarnim podacima troje ljudi je poginulo.
Inače, Krimski most dug 19 kilometara, koji povezuje Krasnodarski kraj na ruskom kopnu s Krimom, najduži je most u Evropi i važna je saobraćajna arterija. Otvoren je sredinom maja 2018. godine i ubrzo je postao pokretač ekonomije na tom ruskom poluostrvu i magnet za turiste. Namenjen je za automobilski i železnički saobraćaj, a dnevno po njemu pređe i preko 38 hiljada automobila. Sam most i prilazni putevi ka njemu deo su ruskog autoputa A290 Kerč−Novorosijsk, odnosno R260 „Tavrida” Kerč−Simferopolj−Sevastopolj.
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Podkast
Otvara li eksplozija na Krimskom mostu Pandorinu kutiju | Svet sa Sputnjikom
Krimski most oštećen u eksploziji - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
RUSIJA
Moskva: Incident na Krimskom mostu potvrđuje da je Ukrajina teroristička država
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala