- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Incident na Krimskom mostu potvrđuje da je Ukrajina teroristička država

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most oštećen u eksploziji
Krimski most oštećen u eksploziji - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Ukrajina je teroristička država, a ono što se dogodilo na Krimskom mostu je samo dodatna potvrda za to, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja Aleksandar Šuljgin.
„Ukrajinski ambasador je nas nazvao terorističkom državom. Morao sam žestoko da reagujem – predložio sam okupljenima da razmisle o dejstvima aktuelne kijevske klike, koja je već govorila o neophodnosti da se napravi 'prljava' bomba, da ona eksplodira u Moskvi – zar to nije ispoljavanje terorizma? I u tom trenutku Amerikanci i njihovi saveznici su uz mnogo buke počeli da ustaju sa svojih mesta i izlaze. Ostalo mi je samo vremena da im sve to bacim u leđa: istina bode oči, Ukrajina je teroristička država, a ono što se dogodilo na Krimskom mostu je samo dodatna potvrda za to“, rekao je diplomata za televizijski kanal „Rusija 24“.
On je dodao da SAD i njihovi saveznici odlično znaju ko granatira Zaporošku nuklearnu elektranu i hemijske objekte, a da ih je Moskva upozorila na odgovornost.
„Što se tiče upotrebe hemijskog oružja, provokacija, Amerikanci sa svojim saveznicima odlično znaju šta se tamo na terenu događa – tu je celo sazvežđe satelita – 70 vojnih, 200 komercijalnih, koji opslužuju ukrajinske nacionaliste. Oni odlično znaju ko granatira Zaporošku nukelarku i hemijske objekte. Zbog toga smo ozbiljno upozorili Amerikance i njihove saveznike da urazume svoje ukrajinske štićenike“, naglasio je Šuljgin.
Prema njegovim rečima, eksplozija u Zaporoškoj nuklearki bi neizostavno dovela do katastrofe ravne černobiljskoj.
U subotu je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije saopštio da je na Krimskom mostu eksplodirao kamion, usled koje se zapalilo sedam cisterni s gorivom. Došlo je do delimičnog urušavanja dve automobiske trake na mostu. Prema preliminarnim podacima, u eksploziji su poginule tri osobe.
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Podkast
Otvara li eksplozija na Krimskom mostu Pandorinu kutiju | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala