- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova: Bajdenov tim gajio zlo ne razmišljajući o katastrofalnim posledicama

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Signali koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država u kontekstu dešavanja u Ukrajini su protivrečni i kombinuju provokativnu militantnost i nagoveštaje mogućnosti rusko-američkog dijaloga, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.
Ona je dodala da je državni sekretar Entoni Blinken bio nejasan po ovom pitanju, jer je rekao da će SAD biti spremne da odreaguju ako Moskva pokaže „bilo kakve ozbiljne namere“, a još pre nekoliko nedelja potpuno je demantovao samu mogućnost pronalaženja diplomatskog rešenja.
Zaharova je istakla da su stvarni koraci Amerikanaca i njihovih satelita kardinalno u suprotnosti sa razmetljivom retorikom koju prikazuju kao miroljubivu.
Portparolka ocenjuje da se nastavljaju isporuke oružja Ukrajini, a „direktno raste broj zapadnih plaćenika i instruktora“.

„SAD se sve dublje uvlače u višestruku podršku svojih klijenata u Kijevu’. I to sve u pozadini sumanutih poziva ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog svojim gospodarima da Rusiju preventivno napadnu“, ističe Zaharova.

Prema njenim rečima,takva neodgovorna demagogija, sudeći po svemu, počinje da plaši čak i one koji traže da se Rusija ‘pobedi na bojnom polju’.
„Bajdenov tim je gajio zlo ne razmišljajući o katastrofalnim posledicama po svet i same sebe", zaključila je ona.
Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da NATO treba da nanese „preventivne udare“ na Rusiju, a ne da „čeka ruske nuklearne udare“. Prema rečima portparola Zelenskog Sergeja Nikiforova, ukrajinski predsednik nije mislio na upotrebu oružja za masovo uništenje, nego na uvođenje sankcija Rusiji.
Na poziv Zelenskog reagovao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je izjavio da ove izjave nisu ništa drugo nego poziv na svetski rat, a odgovornost treba da snose Sjedinjene Američke Države koje njime de fakto rukovode.
Sa svoje strane, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Zapad podstiče nuklearni rat.
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
RUSIJA
Može li Zelenski na optuženičku klupu zbog podsticanja nuklearnog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala