Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Od Orbana tražili da napadne Srbiju

© AFP 2023 / Attila KisbenedekPremijer Mađarske Viktor Orban
Premijer Mađarske Viktor Orban  - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je Viktor Orban rekao da su od njega Amerikanci i Britanci tražili 1999. godine da kopnenim putem napadne Srbiju zbog KiM, i zapitao kako sada od Srbije očekuju poverenje i veliku ljubav.
Vučić je rekao da mu je Orban dozvolio da javno iznese da su na njega vršili pritisak da Mađarska tada napadne Srbiju, što je on odbio da uradi.
„Tako je 1999. trebalo Mađarska da kopnom napadne Srbiju, potvrdio mi Orban i rekao da smem to da javno kažem. Klinton i Britanci su to tražili od njega, da napadne sa severa Srbiju da bi mogli da nam razvuku snage sa KiM na Vojvodinu, što je odbijao i pomogao mu je u tome da odbije taj pritisak u Beloj kući Gerhard Šreder“, preneo je Vučić.
Dodaje da je Orban otišao u Veliku Britaniju tim povodom i imao razgovore sa Tonijem Blerom i posle sa Margaret Tačer, prenosi Tanjug.
„Tačer mu je kada je otvorila vrata rekla - mnogo mi smeta to što si odbio da napadneš Srbiju, zato će više britanskih vojnika da pogine", preneo je Vučić šta mu je ispričao Orban.
I vi sada od nas tražite poverenje, trebalo je da budemo kopnenim putem napadnuti i sada treba da pričamo o nekoj velikoj ljubavi, zapitao je Vučić i poručio: „Naš račun, naši interesi i to je to".
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća javnosti. - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
SRBIJA
Ne menjamo politiku Srbije prema Rusiji - nastavljamo ovako dok šteta ne bude neizdrživa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala