- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mekejnova ćerka se obrušila na Bajdena: Zašto plašite narod „nuklearnim armagedonom“

© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Ćerka pokojnog američkog političara Džona Mekejna i politički analitičar Megan Mekejn u članku za britansko izdanje „Dejli Mejl“ kritikovala je američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog zastrašivanja izjavama o „nuklearnom armagedonu“.
Mekejn je bila veoma iznenađena nakon Bajdenove izjave da svetu prvi put od Hladnog rata i Kubanske krize preti nuklearni rat.

„O, divno! Pa, šta, dovraga, treba da rade obični američki građani?! “, piše Mekejn.

Prema njenim rečima, Bajdenova izjava već je izazvala paniku u SAD, s obzirom na to da su Amerikanci već počeli da kupuju tablete kalijum jodida.
Mekejn tvrdi da Bela kuća sada treba da objasni zašto predsednik plaši ljude bez očiglednog razloga. Takođe smatra da Bajden treba da bude oprezniji u svojim izjavama, imajući u vidu njegove prethodne političke greške.

„Bajden ili namerno i bespotrebno plaši Ameriku i ceo svet ili to radi nenamerno. U svakom slučaju, obe varijante su užasne“, ističe Mekejn.

Američki lider je prethodno izjavio da svetu prvi put od Hladnog rata i Kubanske krize preti nuklearni rat i okrivio za to Rusiju.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je krajem septembra u obraćanju građanima rekao da je Zapad prešao svaku granicu u svojoj antiruskoj politici, kao i stalnim pretnjama Rusiji. Prema njegovim rečima, Zapad koristi nuklearnu ucenu, upotrebu oružja za masovno uništenje protiv Rusije. Ruski lider je podsetio Zapad da je Rusija po nizu komponenti superiorna u odnosu na stranu vojnu tehniku i upozorio one koji pokušavaju da je ucene nuklearnim oružjem da bi ruža vetrova mogla da se okrene u njihovom pravcu.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
RUSIJA
„Stradaće stotine hiljada“: Šta vlasti zapadnih zemalja serviraju sugrađanima
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SVET
Posle pitanja o Putinu, Bajden pobegao od novinara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala