- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Krimske vlasti optužile Ukrajinu za eksploziju na Krimskom mostu – Rusija će odgovoriti

© Foto : Telegram Sputnjik Srbija/ video/skrinšotEksplozija na Krimskom mostu
Eksplozija na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da su za eksploziju na Krimskom mostu odgovorni „ukrajinski vandali“.
„Uspeli su svojim krvavim rukama da se domognu Krimskog mosta. Imaju sad čime da se pohvale – za 23 godine koliko su rukovodili poluostrvom nisu uspeli ništa da izgrade vredno pažnje, a sad su uspeli da unište deo mosta“, napisao je on na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, „smrt i uništenje je jedino što im polazi za rukom i to je suština aktulenog kijevskog režima“.
Sa druge strane oglasio se ruski senator Aleksandar Baškin koji je rekao da će bez ikakve sumnje Rusija odgovoriti na adekvatan način, a čak i asimetričan, na „drski napad na Krimski most“.
„Nemojte ni da sumnjate, Ministarstvo odbrane i druge institucije će dati adekvatan, smišljen, ili čak asimetričan odgovor na ovaj drski napad“, kazao je.

Pregled svih dešavanja u vezi sa incidentom na Krimskom mostu

Inače, Krimski most dug 19 kilometara, koji povezuje Krasnodarski kraj na ruskom kopnu s Krimom, najduži je most u Evropi i važna je saobraćajna arterija. Otvoren je sredinom maja 2018. godine i ubrzo je postao pokretač ekonomije na tom ruskom poluostrvu i magnet za turiste. Namenjen je za automobilski i železnički saobraćaj, a dnevno po njemu pređe i preko 38 hiljada automobila.
Most ima lučnu konstrukciju sa rasponom svakog pojedinačnog luka od 227 metara. Sam most i prilazni putevi ka njemu deo su ruskog autoputa A290 Kerč−Novorosijsk, odnosno R260 „Tavrida” Kerč−Simferopolj−Sevastopolj. Troškovi gradnje mosta procenjeni su na oko 300 milijardi rubalja.
Eksplozija na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
RUSIJA
Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio uzrok eksplozije na Krimskom mostu /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala