- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio uzrok eksplozije na Krimskom mostu /video, foto/

© Foto : Telegram Sputnjik Srbija/video/skrinšotEksplozija na Krimskom mostu
Eksplozija na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Na krimskom mostu eksplodirao je kamion usled čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku tuda prolazila, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet.
„Jutros u 6.07 na kolovoznoj traci Krimskog mosta od strane Tamanskog poluostrva dogodila se eksplozija kamiona usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom na vozu koji je saobraćao u pravcu Krimskog poluostrva“, precizira se u saopštenju.
Usled eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja.
Prethodno su lokalne vlasti saopštile da u incidentu nema povređenih.

Pregled svih dešavanja u vezi sa incidentom na Krimskom mostu

Inače, Krimski most dug 19 kilometara, koji povezuje Krasnodarski kraj na ruskom kopnu s Krimom, najduži je most u Evropi i važna je saobraćajna arterija. Otvoren je sredinom maja 2018. godine i ubrzo je postao pokretač ekonomije na tom ruskom poluostrvu i magnet za turiste. Namenjen je za automobilski i železnički saobraćaj, a dnevno po njemu pređe i preko 38 hiljada automobila.
Most ima lučnu konstrukciju sa rasponom svakog pojedinačnog luka od 227 metara. Sam most i prilazni putevi ka njemu deo su ruskog autoputa A290 Kerč−Novorosijsk, odnosno R260 „Tavrida” Kerč−Simferopolj−Sevastopolj. Troškovi gradnje mosta procenjeni su na oko 300 milijardi rubalja.
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
RUSIJA
Zapalila se cisterna sa gorivom na Krimskom mostu, saobraćaj zaustavljen /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala