- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stadion u Argentini se pretvorio u bojno polje – preminuo navijač /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
Pratite nas
Utakmica između Himnasije i Boke juniors u La Plati je prekinuta u devetom minutu zbog sukoba policije i navijača, a jedna osoba je preminula, nakon što se navijač ugušio.
Boka je stigla u La Platu da četiri kola pre kraja pokuša da se probije na prvo mesto i da preuzme tron od Atletiko Tukumana, ali se fudbal pretvorio u rat između besnih navijača i organa reda koji su bili primorani da koriste gumene metke i suzavac, dok su kamenice letele na sve strane.
Sukob je navodno izbio nakon što su policajci odgurnuli jednu navijačicu ispred stadiona, jer su gužve bile ogromne i nisu svi navijači mogli da uđu na stadion. Kapije su zaključane i to je razbesnelo masu koja je ostala ispred samog objekta.
Bio je to povod za nerede i na tribinama, a glavni arbitar Hernan Mastranhelo je bio primoran da prekine utakmicu. Ubrzo se oglasila i Liga profesional, poručivši da je sudija odlučio da utakmica ne bude nastavljena.
Neredi i oblak dima koji je nastao od suzavca pretvorili su teren u pravo bojište, a kao najveća posledica usledila je smrt jednog 57-godišnjeg navijača koji se ugušio.
Fudbaleri oba tima poslati su u svlačionice, dok su navijači uleteli na teren.
„Veoma brzo smo napustili teren, ali igračima su oči već bile otečene od suzavca. Tužni smo zbog prekida, ali morali smo da mislimo na ljude i porodice na tribinama“, izjavio je sudija Hernan Mastranhelo.
Na udaru se našao organizator meča, odnosno Himnasija, za koju kažu da je prodala više ulaznica nego što je bilo planirano. S druge strane, Himnasija i njen predsednik Gabrijel Pelegrino krive policiju za nemili događaj s jednim tračičnim ishodom.
„Laž je da smo prodali veći broj ulaznica. Policija određuje koliko ulaznica možemo i smemo da pustimo u prodaju. Policija je odlučila da zatvorimo kapije stadiona i da ostavimo ljude sa kartama u rukama ispred stadiona, a želili su da uđu. Na tribinama je bilo przanih mesta“, rekao je Pelegrino.
Utakmica je odložena za 24 časa i trebalo bi da bude odigrana u noći između petka i subote, a ostaje da se vidi sa kakvim sankcijama će se suočiti domaćin.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SPORT
Kraj muka po Luki – Jović pogodio posle 1.246 dana
Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SPORT
Milojević o pritisku moranja: Nije borba na život i smrt, to je fudbal!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala